MINI lansează ediția specială John Cooper Works 1to6

Autor: Adrian Somai 18 mai 2023 Știri auto

Hot Hatch-ul MINI John Cooper Works primește la mijlocul acestei săptămâni o ediție specială, aceasta urmând să fie produsă într-o serie limitată de 999 de unități. Botezată 1to6 Edition, această versiune este dedicată cutiei de viteze manuale, potrivit Motor1.

Pentru început, lăsăm la o parte cutia de viteze și ne îndreptăm atenția către înfățișarea acestui model ediție specială. Observăm o caroserie vopsită într-o nuanță de negru Midnight și o dungă de culoare gri ce se prelinge de-a lungul capotei. Modelele MINI John Cooper Works 1to6 Edition vor primi, de asemenea, jante exclusive de culoare neagră, cu diametru de 16 inci.

Mergem mai departe către interior, acolo unde remarcăm imediat inscripția “1to6” de pe pragurile laterale. Aceeași inscripție mai apare însă și pe covorașele din habitaclu. MINI a mai echipat modelele ediție specială cu pedale cu fețe din oțel inoxidabil. În cele din urmă, mai trebuie să aducem aminte și emblema specială cu inscripția “one of 999” pe care o putem vedea pe planșa de bord și în zona trapei.

Același motor de 231 de cai putere

Din punct de vedere tehnic, nu avem surprize de niciun fel. Astfel, modelele MINI John Cooper Works 1to6 Edition sunt echipate sub capotă cu aceeași unitate de motorizare turbo cu capacitate de 2.0 litri pe care o cunoaștem, capabilă să dezvolte 231 de cai putere și un cuplu maxim de 320 Nm. În aceste condiții tehnice, hot hatch-ul britanic se poate mândri cu o viteză maximă pe care o poate prinde de 246 km/h și cu un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 6.3 secunde.

Așa cum spuneam și mai devreme, britanicii au anunțat că vor exista doar 999 de exemplare MINI John Cooper Works 1to6 Edition, livrarea lor urmând să înceapă în această toamnă, în luna septembrie. Important de menționat, această versiune specială va fi printre ultimele modele MINI care vor mai fi echipate cu o cutie de viteze manuală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide