Mini ne prezintă primul cabriolet electric din lume. Care sunt prețurile pentru România

Autor: Ionuț Vîlciu 15 feb. 2023 Știri auto

Primul cabriolet din lume cu propulsie electrică este un Mini. Modelul va fi produs în numai 999 de exemplare și poate fi comandat și în România.

În urma reacţiilor pozitive primite de exemplarul unicat prezentat în vara anului 2022, producătorul continuă acum cu o serie limitată Mini Cooper SE Cabriolet. Din aprilie 2023, Mini Cooper SE Cabriolet va fi disponibil în Europa într-un număr limitat de 999 de unităţi.

Mini Cooper SE Cabriolet este disponibil în Enigmatic Black şi White SIlver. Mânerele uşilor, semnalizatoarele laterale şi contururile farurilor şi ale stopurilor sunt finisate în Resolute Bronze. Siglele şi literele modelului sunt finisate cu piano black. Sigla E, cunoscută de la Mini Cooper SE, se găseşte pe spoilerul faţă şi în spate.

Alte detalii de echipare specifice ediţiei se regăsesc pe ornamentele pragurilor şi ale semnalizatoarelor laterale, De asemenea, ediția specială primește inscripţia 1/999, semnificând numărul limitat de vehicule.

Prima decapotabilă electrică din lume este produsă de Mini

La interior, mașina primește scaune sport cu design Mini Yours Leather Lounge, care sunt și încălzite. Volanul sport multifuncţional din piele Nappa este disponibil opţional cu încălzire. Suprafeţele Piano Black pot fi evidenţiate de iluminarea ambientală, lucru care contribuie la aspectul complet al cabinei. Plafonul textil poate fi acționat până la viteza de 30 km/h.

Mașina măsoară 3,8 metri lungime, are un ampatament de aproape 2,5 metri și este lată de 1,7 metri. Dimensiunile, inclusiv portbagajul cu volum de încărcare de 160 l, rămân neschimbate faţă de Mini Cabriolet cu motor convenţional. Motorul electric de 184 CP permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Autonomia maximă declarată este de 201 km în ciclu WLTP.

Noul Mini Cooper SE Cabriolet va fi produs în numai 999 de exemplare şi poate fi comandat şi în România. Acesta are un preț de pornire de   60.035 de euro cu TVA inclus (50.450 de euro fără TVA).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide