Ministrul de Interne, revoltat de traficul din București. „Este inacceptabil”

Ministrul de Interne, revoltat de traficul din București. „Este inacceptabil”

Autor: ProMotor acum 8 luni Știri

Ministrul de Interne, Marcel Vela, este revoltat de felul în care se circulă în București. Acesta anunţă că a cerut acţiuni de fluidizare a circulaţiei din Capitală menţionând, din experienţa sa de primar, că problema poate fi rezolvată prin reorganizare. Ministrul de Interne a precizat că poliţiştii rutieri aflaţi în stradă intervin asupra efectului, nu asupra cauzei.

„Am cerut Poliţiei Rutiere, în special Brigăzii Rutiere Bucureşti, cu privire la traficul din Bucureşti, acţiuni de fluidizare, în parteneriat cu toate autorităţile de competenţă în domeniu, astfel încât cetăţenii să circule în siguranţă şi să petreacă mai puţin timp în trafic. Aici am în plan o întâlnire cu consilierii generali, indiferent de culoarea politică, ai municipiului Bucureşti, cu doamna primar general, pentru a clarifica ceea ce face la nivelul Primăriei Comisia de Sistematizare Rutieră”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Un bucureştean petrece în trafic în jur de două ore pe zi, iar în urma unui calcul rezultă că acesta pierde 2 luni în trafic, spune ministrul.

„Ceea ce se întâmplă în Bucureşti la ora actuală este de neacceptat. (…) Este inacceptabil într-o capitală europeană, ca un compatriot, un concetăţean să petreacă în trafic aşa mult timp. Vă spun, cu experienţa de primar, că pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului în Bucureşti, prin fluidizare, măcar parte din probleme”, explică Marcel Vela.

Agenţii de la Poliţia Rutieră care se află în intersecţii, acţionează asupra efectului, nu asupra cauzei.

„Indiferent câţi poliţişti rutieri aduce Ministerul de Interne în stradă, problema există în continuare. Aşadar, prin acest dialog doresc, împreună cu specialiştii din minister, să clarificăm şi probleme de fond, adică să găsim acele cauze care pot fi eliminate şi pot ajuta bucureşteanul să nu mai petreacă aşa mult timp în trafic”, atrage atenţia sursa citată.Comentarii
Inchide