Misiune imposibilă: Ce legătură este între Elon Musk și Tom Cruise

Autor: ProMotor 06 mai 2020 Știri auto

Vedeta filmelor de acțiune din seria Misiune Imposibilă, Tom Cruise, pregătește o surpriză pentru fanii săi. Actorul, care este recunoscut pentru faptul că nu folosește cascadori pentru scenele periculoase, are o idee ambițioasă, care-l pune pe traiectorie cu mogulul industriei auto, Elon Musk. Iată ce legătură neașteptată este între Elon Musk și Tom Cruise.

Intră în Galeria FOTO

Şeful agenției spațiale americane NASA a confirmat marţi că agenţia lucrează cu actorul Tom Cruise pentru realizarea unui film pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), scrie CNN. Un purtător de cuvânt al NASA a confirmat, de asemenea, că actorul din Mission Imposible va călătorii în spaţiu şi va rămâne la bordul staţiei.

Mai multe echipaje de astronauţi au rămas la bordul ISS succesiv, încă din 2000, stația spațială internațională fiind astfel permanent locuită. De asemenea, mai mulți turişti VIP au ajuns acolo în vizită, plătind sume fabuloase pentru această experiență. Banii au fost folosiți pentru finanțarea activității spațiale. La un moment dat, starul pop Lance Bass, din cadrul trupei NSYNC, a planificat o vizită la începutul anilor 2000, dar proiectul nu s-a finalizat.

Tom Cruise nu este la primul contact cu ISS. Chiar dacă nu a ajuns niciodată în spațiu, actorul a contribuit la realizarea unui documentar IMAX din 2002, din postura de narator. De altfel, mai multe pelicule au fost filmate, de-a lungul anilor, la bordul Stației Spațiale Internaționale. Dacă Tom Cruise va ajunge la bordul ISS, acesta va deveni primul actor care va face o vizită în spaţiu.

Publicaţia Deadline scrie că filmul va fi „primul lungmetraj narativ – acţiune şi aventură – care va fi filmat în spaţiu”. Deocamdată nu se ştie când va călători Cruise către staţia spaţială, dar presa americană scrie că transportul s-ar putea face cu o capsulă Dragon V.2, aflată în dezvoltare la compania SpaceX a lui Elon Musk. SpaceX folosește Dragon deocamdată ca navă de cargo, dar versiunea Dragon V.2 este dezvoltată special pentru a transporta oameni.

În prezent, Rusia este singura ţară care are capacitatea de a duce oameni către şi dinspre staţia spaţială, însă SpaceX şi Boeing lucrează de ani buni pentru a dezvolta nave capabile să facă acelaşi lucru pentru SUA. În acest moment, Boeing pare să fi abandonat această cursă, compania fiind confruntată cu probleme la aeronavele sale, dar și cu dificultăți economice imense.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide