Misterul radarelor fixe distruse de vitezomani

Autor: Marius Vișan 15 aug. 2023 Știri auto
Misterul radarelor fixe distruse de vitezomani

O cameră de supraveghere cu radar, despre care se spune că a dat prea multe amenzi la doar câteva săptămâni de la instalare, a fost aruncată în aer în mod misterios în nordul Italiei.

Aparatul radar a înfuriat vitezomanii din orașul italian Cadoneghe, regiunea Padova, care au fost prinși încălcând limita de viteză de 50 km/h.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 9 august. Este vorba despre un aparat de măsurare a vitezei, activ de câteva luni, care a înregistrat deja mii de amenzi, înfuriindu-i pe toți acei șoferi care nu au fost de acord cu limita de viteză pe acea porțiune de drum.

„Sunt consternat de acest act care ar fi putut provoacă răniți”, a declarat primarul din Cadoneghe, Marco Schiesaro, imediat după incident. „Locuitorii m-au sunat la scurt timp și mi-au spus că zgomotul produs a fost asemănător cu cel al unei bombe. Alții mi-au spus că, chiar înainte de explozie, câteva familii au trecut pe lângă dispozitivul exploziv. Pe scurt, o situație care chiar s-ar fi putut transforma într-o tragedie”, a continuat el.

Primarul nu se dă băut, el spune că aparatul radar va fi înlocuit și va continua să prindă vitezomani. Totodată el speră că imaginile luate de cameră înainte de explozie vor ajuta la identificarea făptașului.

În Polesine, tot în nordul Italiei, patru instalații asemănătoare au fost distruse

Un alt șofer care urăște radarele fixe a acționat în zona Polesine. De fapt, în ultimele două luni, patru sisteme electronice de control al vitezei au fost distruse de-a lungul drumurilor din provincia Rovigo.

Erau sisteme poziționate pe marginea drumului, montate pe stâlpi de oțel, care au fost tăiate la bază, noaptea. Din nou, se presupune că acestea sunt acte de răzbunare pentru amenzi, mai degrabă decât acte de vandalism.

Este un semnal de alarmă pentru primarii municipalităților care gestionează radarele de viteză (și colectează amenzile), care promit să le reinstaleze cât mai curând posibil. Primul „asalt” a avut loc între 18 și 19 mai, la Bosaro, pentru mașinile care sosesc dinspre Ferrara.

La sfârșitul lunii mai, un alt radar fix a fost distrus, în Giacciano con Baruchella. Pe 19 iulie, scenariul s-a repetat din nou cu aparatul radar din Bosaro, care între timp fusese remontat. Ultimul aparat de radar „decapitat” a fost cel din Taglio di Po, în Mazzorno Destro, unde s-a aplicat aceeași procedură, tăierea cu ferăstrăul a unuia dintre stâlpii de susținere.

În toate cazurile a fost depusă o plângere la carabinieri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elemen.envato.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide