Mitsubishi a publicat o primă imagine-teaser cu viitoarea generație a crossover-ului ASX

Autor: Mihai Morcovescu 08 iun. 2022 Știri auto

Producătorul nipon de automobile Mitsubishi a dat publicității o imagine-teaser cu viitoarea generație ASX. În același timp, compania a oferit și primele informații referitoare la noul crossover, care va primi o gamă complet nouă de motorizări termice și hibride.

Noul Mitsubishi ASX nu va avea motorizări diesel

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Japonezii de la Mitsubishi se pregătesc să lanseze cea de-a doua generație a SUV-ului compact ASX. Aceasta urmează să-și facă debutul în luna septembrie a anului curent, la 12 ani de la apariția primului m0del.

Potrivit primelor informații oficiale, noul model va fi dezvoltat pe platforma tehnică CMF-B. Aceasta este utilizată și de modelele Nissan Juke, Dacia Duster și Renault Captur. Noul ASX va beneficia de o gamă complet nouă de motorizări, care va cuprinde două unități pe benzină și două hibride.

Cel mai mic benzinar va fi un 1.0 MPI-T turbo de 91 CP, care va fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Cealaltă motorizare va fi una cu 4 cilindri de 1,3 litri, disponibilă în două variante de putere: 140 și 158 CP. Cea dintâi va fi asociată la aceeași cutie manuală, iar vârful de gamă va dispune de o transmisie automată cu 7 trepte și dublu ambreiaj.

Din ofertă vor mai face parte și două motorizări hibride, premieră absolută pentru un model Mitsubishi destinat pieței din Europa. Prima este convențională și este preluată de pe Renault Captur E-Tech. Ansamblul este format dintr-un motor termic de 1,6 litri și două motoare electrice. Împreună, acestea vor livra 145 CP. Din pachet mai face parte și o baterie de 1,3 kWh.

Varianta plug-in hybrid va avea o configurație similară. Bagajul de putere va crește în acest caz la 160 CP. Și bateria va fi mai mare, și anume 10,5 kWh, și va oferi o autonomie în modul pur electric de 50 de kilometri.

Noul ASX va fi un model complet nou

Din punct de vedere estetic, ne așteptăm ca noul ASX să nu aibă nimic în comun cu modelul pe care îl înlocuiește. Cel mai recent teaser dezvăluie partea din spate a mașinii, un hayon proeminent și o mică porțiune a stopurilor LED.

De asemenea, japonezii spun că noua generație va avea o siluetă mai sportivă și va primi o nouă grilă, faruri LED, o capotă profilată și pasaje pronunțate ale roților.

Noua generație Mitsubishi ASX va fi destinată exclusiv pentru piața din Europa. Vânzările vor demara în primăvara anului viitor, iar producția va fi asigurată de fabrica Renault din Valladolid (Spania).

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide