Mitsubishi Colt se va întoarce pe piață după o absență de 10 ani și va avea versiune hibridă

Autor: Mihai Morcovescu 05 apr. 2022 Știri auto
Mitsubishi Colt se va întoarce pe piață după o absență de 10 ani și va avea versiune hibridă

Mitsubishi Colt, model la care japonezii au renunțat în anul 2013, va fi readus la viață în Europa, unde va fi lansat în versiune hibridă. Hatchback-ul subcompact se va întoarce pe piață pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la lansarea primei generații Colt 600.

Noul Mitsubishi Colt va avea motorizare hibridă de 140 CP

Generația anterioară Mitsubishi Colt a fost fabricată și în Europa și s-a vândut în peste 400.000 de unități între 2004 și 2014. Anunțul producătorului nipon vine la pachet cu o primă imagine-teaser cu viitoarea generație a modelului de segment B.

Aceasta nu ne oferă multe indicii despre cum va arăta mașina. În schimb, există un detaliu care „ne spune” că va fi oferită și într-o versiune hibridă. Această informație ne este dezvăluită de emblema „Hybrid EV” amplasată pe ușa șoferului.

Specificațiile tehnice sunt deocamdată învăluite în mister. Mitsubishi a precizat doar că viitorul Colt va folosi platforma CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsibishi. Asta înseamnă că modelul de clasă mică va fi „legat” mecanic de Renault Clio și de Nissan Micra și, într-o oarecare măsură, de Dacia Sandero.

De aceea, este posibil să primească aceeași configurație folosită de Renault Clio E-Tech Hybrid. În cazul modelului francez, ansamblul este alcătuit dintr-un motor pe benzină aspirat natural de 1,6 litri și o unitate electrică. Puterea combinată este de 140 de CP.

Este de așteptat ca viitorul Mitsubishi Colt să folosească o transmisie automată. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h ar trebui să se realizeze în 9,9 secunde, iar viteza maximă va fi 180 km/h.

Din punct de vedere estetic, viitorul Colt pare să aibă mânere „ascunse” pentru ușile din spate, montate lângă montantul C. Mai observăm în imaginea-teaser un set de faruri LED cu o nouă semnătură, o capotă proeminentă și o grilă de mici dimensiuni care găzduiește logo-ul mărcii.

Sosirea noului Colt în Europa este programată pentru vara anului 2023. Mașina va fi produsă în fabrica pe care Grupul Renault o deține în orașul  turc Bursa.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, Mitsubishi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide