Noua generație Mitsubishi ASX ar putea debuta în 2023

Autor: Mihai Morcovescu 02 dec. 2021 Știri auto

După patru operații de facelift, actualul SUV Mitsubishi ASX ar putea fi înlocuit, în sfârșit, cu o nouă generație. Noul ASX ar urma să își facă debutul în cursul anului 2023.

Actualul model, care este încă unul dintre cele mai căutate de pe piața SUV-urilor compacte, nu mai figurează nici în configuratorul și nici pe lista de prețuri de pe site-ul importatorului mărcii Mitsubishi în Cehia. Asta ar puta însemna că noua generație este foarte aproape de momentul lansării.

Mitsubishi ASX, cel mai longeviv model

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acestea sunt informațiile publicate de website-ul Auto.cz, care susține că noul ASX ar putea fi unul dintre cele două modele pe care constructorul japonez a confirmat că le dezvoltă în colaborare cu Renault pentru piața europeană.

De aceea, este foarte posibil ca viitoarea generație ASX să beneficieze de aceeași platformă și de aceleași tehnologii ca modelul Renault Captur. Dacă este să dăm crezare detaliilor oferite de sursa citată, viitorul ASX ar putea să fie mai mic comparativ cu crossover-ul francez.

Actualul Mitsubishi ASX este una dintre cele mai longevive modele aflate pe piață. Dacă 2023 va fi într-adevăr anul apariției noii generații ar însemna că modelul aflat acum pe piață ar împlini 13 ani, o vârstă rar întâlnită pentru un automobil modern.

Din punct de vedere vizual, noul ASX ar trebui să preia liniile limbajului de design al constructorului nipon „Dynamic Shield”. Detalii precum o grilă de mari dimensiuni neagră cu inserții cromate, faruri și lumini de zi cu LED se regăsesc deja pe noul Outlander, lansat în acest an, și pe Eclipse Cross.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide