Mitsubishi va lansa în 2023 două noi modele. Unul dintre acestea va fi noua generație ASX

Autor: Mihai Morcovescu 05 feb. 2022 Știri auto

Producătorul nipon de automobile Mitsubishi a confirmat că va lansa două modele complet noi în Europa în cursul anului 2023. Ambele vor fi dezvoltate pe arhitecturile a două vehicule de succes Renault.

Nici oficialii japonezi, nici cei francezi nu au dezvăluit care vor fi aceste noi modele. Aceștia au precizat doar că vor fi „modele surori” și că vor fi produse în fabricile Renault.

Mitsubishi a confirmat noul ASX pentru 2023

Mitsubishi anunțase în 2020 că va părăsi piața europeană deoarece vânzările nu au fost pe măsura așteptărilor. Constructorul japonez a revenit, însă, asupra deciziei anul trecut după ce Renault a acceptat să construiască în fabricile sale cele două noi modele Mitsubishi destinate piețelor europene.

Noile modele vor folosi aceleași arhitecturi și sisteme de propulsie ca modelele franceze din care derivă. Deosebirea o vor face, evident, detaliile specifice mărcii nipone. Acestea vor fi comercializate în Europa alături de actualul Eclipse Cross plug-in hybrid.

În cadrul conferinței Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi din urmă cu câteva zile, un oficial nipon a confirmat că primul dintre aceste modele noi va fi viitoarea generație ASX. De altfel, a și dezvăluit o primă imagine teaser cu viitorul crossover.

Bazată pe actualul Captur, noul ASX va dispune doar de motorizări hibride. Astfel, vor fi oferite o versiune convențională „full-hybrid” și una plug-in hybrid moștenite de la Captur. Producția viitorului ASX va fi încredințată uzinei din Valladolid (Spania). Noua generație va fi lansată în primăvara anului 2023.

Al doilea model Mitsubishi ar putea fi mai mare decât ASX. Mai exact, ar putea fi un crossover compact similar cu viitorul Renault Austral, succesorul lui Kadjar. Oficialii de la Mitsubishi nu au oferit alte detalii decât că mașina își va face debutul sfârșitul anului viitor.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide