Modelele electrice BMW produse după 2025 vor primi baterii produse în China

Autor: Mihai Morcovescu 30 mai 2022 Știri auto
Modelele electrice BMW produse după 2025 vor primi baterii produse în China

Oficialii BMW anunță încheierea unui parteneriat cu compania chineză CATL pentru furnizarea celulelor de baterii. Acestea vor echipa viitoarele modele cu emisii zero pe care le va produce constructorul german de automobile de lux începând cu anul 2025.

BMW vrea să micșoreze costurile de producție la modelele electrice

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Producătorul bavarez își va extinde gama de modele electrice în următorii ani. Pentru asta, pregătește lansarea în 2025 a unei noi arhitecturi dedicate acestor vehicule.

Denumită „Neue Klasse”, platforma va fi destinată exclusiv modelelor cu emisii zero de segment mediu. Germanii spun că aceasta ar urma să fie utilizată de toate modelele, de la înlocuitorul Seriei 2 până la echivalentul electric al lui X7.

Recent, BMW a încheiat un acord cu compania CATL din China, care  produce celule de baterii. Detaliile acordului nu sunt cunoscute, însă germanii vor să diminueze costurile de producție. Un prim pas în această direcție îl reprezintă utilizarea celulelor de baterii cilindrice în locul celor în formă de prismă.

Concret, nemții estimează o reducere a costurilor de producție cu până la 30%, notează publicația Automotive News. Celulele reprezintă 4/5 din prețul unui pachet de baterii, iar îmbunătățirea tehnologiei și a eficienței au determinat reduceri anuale ale costurilor. Reducerile de costuri au fost, însă, împiedicate de creșteri-record înregistrate la prețurile unor materiale precum litiu și nichel.

Aceste celule cilindrice pentru baterii se vor regăsi pe toate modelele electrice pe care BMW le va produce începând cu anul 2025. Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, chinezii de la CATL ar putea deschide în 2026 o fabrică nouă în SUA. Scopul ar fi acela de a-și extinde oferta și către alți producători auto, nu doar către BMW.

BMW și-a propus să vândă două milioane de modele electrice până în 2025. În același timp, bavarezii se așteaptă ca 50% din vânzări să fie reprezentate de modele cu zero emisii până în 2030. BMW va demara producția primului model dezvoltat pe noua platformă „Neue Klasse” în 2025, la uzina din Ungaria.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide