Modelele electrice Volkswagen ID.4 și ID.5 primesc o serie de actualizări

Autor: Ionuț Vîlciu 11 oct. 2023 Știri auto

Volkswagen anunță o actualizare pentru SUV-urile electrice ID.4 și ID.5. Modelele beneficiază de autonomii mai mari și de un nou sistem de infotainment.

Producătorul german anunță că modelele electrice ID.4 și ID.5 primesc o serie de actualizări. Pe listă se numără un nou sistem de infotainment, autonomie crescută și mai multă putere.

Recent, Audi Q4 e-tron și Skoda Enyaq RS au primit o serie de îmbunătățiri, iar acum a venit rândul și rudelor de la Volkswagen să treacă prin acest tratament. În primul rând, vorbim despre cifre de autonomie îmbunătățite. Versiunea RWD Long-Range a primit o baterie îmbunătățită de 77 kWh, un motor electric mai eficient și poate fi încărcată cu până la 175 kW, la o stație de încărcare rapidă. Versiunile echipate cu bateria mică, de 58 kWh, pot fi acum încărcate la stații rapide cu până la 115 kW, în creștere comparativ cu cei 110 kW cu care se putea încărca înainte.

Astfel, Volkswagen ID.4 Pro are acum o autonomie de 550 de kilometri, cu 17 kilometri mai mult decât înainte. De asemenea, ID.5 poate parcurge până la 556 de kilometri cu o singură încărcare, în plus cu 11 kilometri.

Cele două electrice Volkswagen primesc și mai multă putere

Cu ocazia acestei actualizări, cele două modele primesc și un nou motor pentru puntea spate, preluat de pe noul sedan electric ID.7. Acesta oferă acum 286 CP, fiind mai puternic cu 82 CP decât înainte. Cuplul a crescut cu 75%, de la 310 la 545 Nm. De asemenea, Volkswagen ID.4 Pro 4Motion oferă acum 21 CP în plus. Mai mult, indiferent de versiunea aleasă, ID.4 și ID.5 Pro au o viteză de vârf cu 20 km mai mare decât înainte (180 km/h).

Și versiunile performante GTX se bucură acum de un plus de putere. Acum, versiunile GTX pentru ID4. și ID5. dispun de 340 CP, cu 41 mai mulți decât înainte. Grație puterii suplimentare, sprintul este realizat în 5,4 secunde, cu aproape o secundă mai rapid decât în cazul versiunilor precedente.

Pentru a completa noul sistem de propulsie, trenul de rulare a fost de asemenea reconfigurat. În plus, Volkswagen a îmbunătățit controlul opțional al controlului adaptiv al șasiului (DCC) și a proiectat Vehicle Dynamics Manager pentru o distribuție și mai mare între confort și dinamică.

Trebuie să menționăm și că mașinile au primit un sistem de infotainment regândit, cu un ecran de 12,9 ca dotare standard. Sistemul multimedia este acum mai intuitiv, are un meniu nou și ar trebui să răspundă mai bine la comenzi. Pe lângă sistemul nou de infotainment, instrumentarul de bord digital și afișajul head-up au fost îmbunătățite.

Versiunile actualizate ale lui Volkswagen ID.4 și ID.5 sunt deja disponibile pentru pre-comandă în Europa. Pe piața din Germania, prețurile pornesc de la 40.335 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide