Modelele europene Hyundai vor utiliza tehnologie integrată oferită de TomTom

Autor: Mihai Morcovescu 03 sept. 2022 Știri auto
Modelele europene Hyundai vor utiliza tehnologie integrată oferită de TomTom

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a anunțat extinderea parteneriatului cu compania olandeză TomTom. Astfel, tehnologia privind hărțile și sistemul de navigație TomTom va fi integrată și pe toate modelele Hyundai și Kia, noi și actuale, comercializate pe piața din Europa.

Modelele Genesis comercializate pe piața nord-americană utilizează deja de ceva vreme hărțile și sistemul de navigație batav. Brandul premium din cadrul grupului asiatic și-a lansat gama de modele europene în vara anului trecut. Și acestea beneficiază de hărțile și navigație TomTom, precum și de tehnologia de date de trafic în timp real.

TomTom sprijină Hyundai Motor Group

Hyundai Motor Group a ales să extindă colaborarea cu TomTom (TOM2). Scopul principal este acela ca hărțile și sistemul de navigație ce oferă date de trafic furnizate în timp real să se regăsescă în sistemele de infotainment ale tuturor modelelor disponibile la vânzare în Europa.

Acum, compania asiatică a dezvăluit că a extins colaborarea cu TomTom. Astfel, în următorii ani, tehnologia olandezilor se va regăsi și pe modelele Hyundai și Kia ce vor fi comercializate pe piața europeană. Este vorba despre milioane de mașini produse de gigantul coreean care vor fi echipate standard cu această tehnologie.

Modelele produse de Grupul Hyundai care vor utiliza hărțile și sistemele de navigație TomTom vor fi echipate și cu o serie de sisteme de asistență. De asemenea, șoferii acestora vor beneficia de o serie de funcții care vor permite conducerea semi-autonomă de nivel 2.

Funcția Highway Driving Assist folosește informațiile oferite de sistemul de navigație și modifică automat viteza pe autostradă. Aceasta este o cerință nouă a Uniunii Europene, care a intrat în vigoare în luna iulie 2022. Datele de hărți TomTom oferă conținut foarte precis și verificat pentru toate tipurile de limite de viteză de pe teritoriul Europei.

Sistemul inovator de asistență la conducere va folosi datele TomTom pentru a reacționa la diferite condiții de drum. Este vorba despre limitele legale de viteză, numărul de benzi ori apropierea de o zonă aglomerată.

Hyundai Motor Group Grupul nu a divulgat când va demara vânzările primelor mașini echipate cu tehnologie integrată TomTom în Europa.

Sursa: Hyundai

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide