Moment istoric: Elon Musk a anunțat că Tesla acceptă plata în Bitcoin la cumpărarea unei mașini

Autor: George Cristea 24 mart. 2021 Știri auto

Un moment istoric s-a petrecut miercuri: Elon Musk a anunțat că Tesla acceptă plata în Bitcoin la cumpărarea unei mașini, deocamdată doar în Statele Unite. Opțiunea urmează să fie extinsă și pe alte piețe.

Intră în Galeria FOTO

Așa cum ne-a obișnuit, Elon Musk a ieșit pe Twitter cu o postare care marchează un moment istoric pentru piața auto. În premieră, Tesla va accepta plata în Bitcoin pentru cumpărarea unei mașini. Mai mult, Elon Musk a precizat că tranzacția nu va fi făcută prin denominarea criptomonedei în monedă fiat, ci intenționează să păstreze moneda virtuală. Pentru aceasta, Tesla va opera propriile noduri Bitcoin.

„Acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin”, a spus Musk pe Twitter, adăugând că opţiunea va fi disponibilă în afara Statelor Unite la sfârşitul acestui an. Într-un mesaj adăugat ulterior, Musk a precizat că „Tesla folosește numai software (dezvoltat) intern și open source și operează noduri Bitcoin în mod direct”.

Elon Musk a anunțat că Tesla acceptă plata în Bitcoin. Momentul este unul istoric

Elon Musk anunțase anterior că va accepta plata în Bitcoin pentru mașinile sale, pentru acest lucru compania americană demarând o acțiune de achiziție de Bitcoin. Investiția Tesla în Bitcoin se ridica la momentul anunțului la valoarea de 1,5 miliarde de euro. Anunțul a dus la aprecierea Bitcoin până la o valoarea de 62.000 de dolari. Ulterior, valoarea sa a scăzut sub pragul de 50.000 de dolari, dar a crescut cu peste 4% după tweet-ul lui Musk.

Majoritatea companiilor de masă, cum ar fi AT&T Inc şi Microsoft Corp, care permit clienţilor să plătească cu bitcoin, utilizează de obicei procesoare de plată specializate, care convertesc criptomoneda în dolari şi trimit suma companiei. La fel ca alte criptomonede, bitcoin este încă puţin utilizat pentru comerţ în economiile majore, împiedicat de volatilitatea sa şi de timpii de procesare relativ costisitori şi îndelungaţi.

În urma investiţiei Tesla în bitcoin, companii precum Mastercard Inc şi Bank of New York Mellon Corp au îmbrăţişat activul, ceea ce a generat predicţii că bitcoin şi alte criptomonede vor deveni o parte obişnuită a portofoliilor de investiţii.

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat că firma de transport a discutat şi a „respins rapid” ideea de a investi în bitcoin. Cu toate acestea, Khosrowshahi a spus că Uber ar putea accepta criptomonede ca plată. La rândul său, General Motors Co a declarat că va evalua dacă bitcoin poate fi acceptat ca plată pentru vehiculele sale.

Pe de altă parte, un veteran al criptomonedelor povestește experiența sa și recomandă oamenilor să nu folosească Bitcoin pentru cumpărarea unei mașini sau pentru orice altă plată. Laszlo Hanyecz a cumpărat în 2010 două pizza pentru care a plătit 10.000 BTC. Ar fi putut fi acum miliardar, dar a ales, în schimb, să fie sătul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide