Momentul în care motorul diesel al unui pick-up explodează. VIDEO

Autor: David Andrei 22 sept. 2020 Știri auto

Motorul diesel al unui pick-up a explodat pe standul dinamometric. Autoutilitara s-a făcut zob, dar nicio persoană nu a fost rănită grav. Totul a fost filmat de spectatori.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc în statul american Utah, în timpul unei demonstrații. Americanii de la Industrial Injection, specializați în modificarea motoarelor diesel Cummings, Duramax și Power Stroke, au încercat să demonstreze că cea mai recentă creație a lor poate ajunge la 3.000 de cai putere. Au vrut să impresioneze audiența și au reușit. Dar nu în maniera în care sperau să o facă.

Mai multe persoane s-au strâns în jur pentru a asista la momentul istoric. Un display arăta cum puterea motorului crește progresiv. Niciunul dintre cei din jur nu s-a îngrijorat în momentul în care, de sub capotă a început să iasă fum negru. Mai mult, la un moment dat, spectatorii se apropie pentru a vedea cu ochii lor cifrele indicate de dinamometru. Aceștia se îndepărtează însă, la timp.

Motorul diesel al acestui pick-up sare în aer sub ochii curioșilor

Câteva secunde mai târziu, motorul pick-up-ului american a explodat, iar bucăți din el și din caroserie au zburat la zeci de metri distanță. Și standul dinamometric a fost distrus în explozie, iar pagubele se ridică acum la sute de mii de dolari.

Modelul care a căzut victimă deflagrației este un Dodge Cummins modificat de Industrial Injection, pe care compania l-a redenumit Master Shredder II.

Surprinzător, nimeni din staff-ul companiei nu a luat în calcul că acel motor diesel trebuie răcit suplimentar pe parcursul experimentului pe dinamometru și nici faptul că, la turații atât de mari, propulsorul va consuma rapid ulei. Mai mult, organizatorii nu au securizat zona, pentru că nu au luat în calcul riscul unui astfel de eșec periculos.

Din fericire, nicio persoană nu a fost grav rănită. În momentul exploziei, afișajul arăta 2.920 de cai putere.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide