Cum sună motorul viitorului Ford Puma ST, cea mai puternică mașină construită vreodată în România?

Autor: Elena Luchian 05 aug. 2020 Știri auto

Ford Puma ST a intrat în ultima fază a dezvoltării. Cea mai puternică mașină construită vreodată în România va fi prezentată în septembrie. Până atunci, cei care au creat-o le arată fanilor nerăbdători cum sună motorul modelului.

GALERIE FOTO

Ford le arată celor care așteaptă cu nerăbdare viitorul Puma ST un nou teaser video. Este, de fapt, un teaser audio, pentru că, deși în imagini apar cei care lucrează la dezvoltarea modelului, aceștia dezvăluie cum sună motorul versiunii ST. Clipul a apărut pe pagina oficială de Twitter a producătorului american.

Mai multe persoane din staff-ul Ford încearcă să imite atât sunetul propulsorului, cât și cel produs de anvelope pe asfalt.

În imagini, apar, la un moment dat, aripa a modelului, capota și grila acestuia. Puma ST poartă o nuanță de verde deschis, care va fi nouă în gama modelului.

La final, Ford dezvăluie că Puma ST va fi dezvăluit oficial pe 24 septembrie. Cel mai probabil, modelul va intra în producție la uzina de la Craiova spre sfârșitul acestui an și va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor. Va fi cea mai puternică și cea mai rapidă mașină construită vreodată în România.

Ce știm până acum despre viitorul Ford Puma ST?

Ford a publicat un teaser video și în luna mai a acestui an, arătând sumar farurile, stopurile, dar și volanul inscripționat cu logo-ul rezervat versiunilor sportive, ST. Mașina din acel teaser avea aceeași nuanță de verde ca aceea prezentată în noul teaser. (vezi GALERIA FOTO)

De atunci, mai multe prototipuri Puma ST au fost surprinse pe parcursul testelor dinamice pe circuitul de la Nurburgring din Germania.

Ford nu a dezvăluit informații referitoare la propulsia versiunii sportive, dar sunt șanse mari ca aceasta să fie pusă în mișcare de motorul de 1,5 litri pe benzină, care, sub capota lui Fiesta ST, dezvoltă 200 de cai putere și 290 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide