Răsturnare de situație la Mercedes. Motoarele V8 s-ar putea întoarce pe Clasa C și Clasa E AMG

Autor: Ionuț Vîlciu 07 aug. 2023 Știri auto

Motoarele V8 ar putea reveni pe Mercedes Clasa C și Clasa E AMG. C63 și E63 AMG ar putea primi propulsoare V8 hibridizate în anii următori.

În era downsizing-ului, nici măcar faimoasele motoare V8 ale diviziei Mercedes-AMG nu au fost iertate. Din cauza normelor mai stricte de poluare, C63 AMG a pierdut motorul V8, fiind echipat cu un motor cu 4 cilindri în linie asistat de un motor electric. Într-adevăr, produce mai multă putere, dar pasionații auto nu s-au declarat foarte mulțumiți de această schimbare.

Probabil că nu vor fi foarte impresionați nici de viitorul E63 AMG, care va folosi un propulsor plug-in hybrid cu șase cilindri în linie. Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba începând cu 2026, atunci când am putea asista la revenirea motorului V8 sub capota acestor modele.

Motorul V8 s-ar putea întoarce pe modelele performante C63 și E63 AMG

Potrivit Car and Driver, două surse independente au spus că motorul V8 va fi reintrodus pe Clasa C și pe Clasa E în versiunile 63 AMG. Se pare că, în prezent, motorul cu 8 cilindri este modificat pentru a îndeplini cerințele noii clase de poluare Euro 7.

Deocamdată, motorul V8 în configurație plug-in hybrid este folosit pe Mercedes AMG GT63 S E Performance și pe Mercedes AMG S63. În funcție de caz, acesta dezvoltă 843 CP, respectiv 802 CP. Potrivit inginerilor seniori direct implicați în proiect, atât Clasa C, cât și Clasa E au nevoie doar de modificări minore ale caroseriei pentru a găzdui motorul V8 twin-turbo, bateria PHEV plus motorul electric și echipamentele auxiliare.

Deoarece clasele C și E sunt în curs de evaluare pentru o extindere a ciclului de viață dincolo de 2028, versiunile performante AMG ar putea rămâne în producție până în următorul deceniu. Astfel, am putea asista la o revenire a motorului V8 pe Clasa C sau Clasa E, modele performante atât de iubite de scena pasionaților de mașini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide