NamX prezintă un concept alimentat cu hidrogen care oferă o autonomie de până la 800 km

Autor: Mihai Morcovescu 13 mai 2022 Știri auto

Start-up-ul francez NamX a dezvăluit un concept-car inovator alimentat cu hidrogen, care prefigurează un viitor model de serie. Crossover-ul este desenat de specialiștii de la Pininfarina și descris ca un „HUV” care înglobează cea mai nouă tehnologie. Debutul variantei de producție este planificat pentru anul 2025.

Modelul de serie NamX va fi oferit în două versiuni

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

NamX este un startup cu sediul la Paris, condus de un grup de oameni cu vastă experiență în industrie care au lucrat pentru companii ca Matra sau Renault.

Desenat de celebra companie Pininfarina, conceptul NamX va fi oferit în două versiuni de echipare. Modelul entry-level va oferi tracțiune pe puntea spate și va produce 300 CP. În aceste condiții, mașina ar trebui să atingăă „suta” în 6,5 secunde și să ajungă la o viteză de top de 200 km/h.

Cea de-a doua variantă, GTH, va dispune de sistem de tracțiune integrală și va livra 550 CP. Aceasta va fi capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și să atingă o viteză de vârf de 250 km/h.

Cel mai important detaliu îl reprezintă modul de stocare al combustibilului. Tehnologia patentată de NamX face ca acest concept să dispună de un rezervor principal cu hidrogen fix și șase capsule suplimentare detașabile, care vor fi utilizate ca rezervoare secundare.

Compania franceză anunță o autonomie maximă de până la 800 de kilometri cu un plin. Parizienii intenționează să creeze o rețea de distribuție pentru capsulele detașabile.

Conceptul NamX alimentat cu hidrogen va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Paris (17-23 octombrie). Dezvoltarea versiunii de serie va începe anul viitor, iar lansarea pe piață va avea loc doi ani mai târziu. Potrivit primelor estimări, prețurile pentru modelul de producție vor varia între 65.000 și 95.000 de euro.

Sursa: InsideEVs.fr

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NAMX


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide