Primul vehicul electric semnat de Pininfarina oferă o autonomie de 40 de kilometri

Autor: Mihai Morcovescu 17 apr. 2022 Știri auto

Specialiștii de la Pininfarina sunt recunoscuți pentru amprenta pe care și-o pun pe modelele produse de Ferrari. Renumita casă de design italiană se pare că nu se mai mulțumește „doar” cu atât și a dezvăluit primul său vehicul electric, denumit KPF Argento. Este primul de acest gen dintr-o gamă de vehicule concepute pentru a fi utilizate în zonele urbane aglomerate.

Trei moduri de condus și o viteză maximă de 24 km/h

Noul KPF Argento a fost dezvoltat de cei de la Pininfarina în colaborare cu specialistul în mobilitate electrică Platum. Astfel, a fost inaugurată o gamă de vehicule cu emizii zero care va cuprinde trotinete, biciclete și biciclete pliabile. Prima bicicletă electrică va fi dezvăluită la sfârșitul acestui an.

Noua trotinetă electrică a fost proiectată pentru a oferi confort ergonomic și pune accent pe funcționalitate și pe siguranță. Majoritatea componentelor sale sunt realizate din materiale durabile de înaltă calitate. Șasiul este realizat în întregime din aluminiu, astfel că greutatea este de doar 19,5 kilograme.

KPF Argento dispune de o platformă cu o lungime de 83,5 cm și de anvelope cu diametrul de 20 de centimeri. De asemenea, clienții vor beneficia de far și stop LED încorporate și de un afișaj digital care include vitezometru și nivelul bateriei. Autonomia declarată de italieni este de 40 de kilometri.

Trotineta Pininfarina oferă trei moduri de conducere: Eco, Normal și Sport. În funcție de modul pentru care se optează, viteza maximă de deplasare va varia între 6 și 24 km/h.

Noua KPF Argento de la Pininfarina va fi pusă în vânzare în cursul lunii aprilie și va avea în Italia un preț care va porni de la 2.599 de euro.

Casa de design Pininfarina este cunoscută pentru munca sa în materie de stil. Cu toate acestea, compania torineză are o vastă experiență în domeniul electromobiilității. Italienii au proiectat primul lor vehicul electric în anul 1978, iar recent a colaborat cu chinezii de la Deepway la proiectarea unui camion cu zero emisii.

Sursa: Pininfarina

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pininfarina


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide