Netul e duşmanul! Hackerii au făcut mişto de o Tesla după ce au “spart-o” – VIDEO

Autor: Alex Banu 21 sept. 2016 Știri auto

 


Nişte băieţi deştepţi de la Keen Security Lab China au demonstrat că softul modelului S de la Tesla e slab securizat.

Chinezii au intrat în mintea maşinii cu un laptop şi au preluat comenzile maşinii aproape total. Au controlat display-ul, ştergătoarele, scaunele, au pus şi frână când au vrut ei, chiar şi de la aproape 20 de km distanţă.

Proba de securitate virtuală a fost făcută ca să arate ca maşina este vulnerabilă, nimeni nu a fost expus unui pericol pe bune. Tesla a confirmat că lucrurile astea se pot întâmpla, dar greu.

În primul rând trebuie să fie nişte hackeri foarte buni, să aibă intenţii rele, iar maşina să fie conectată la net via un Wi-Fi infectat. Americanii au făcut deja un update pentru Tesla Model S şi au zis că vor ţine cont de testul chinezilor ca să-şi rezolve problemele evidente.

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide