Nici nouă nu arăta așa! Dacia 1300 în stare perfectă, în vizită la Registrul Auto Român – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 sept. 2023 Știri auto

Rareori ne este dat să vedem mașini clasice românești în stare foarte bună, nu mai vorbim de restaurări făcute ca la carte. Apariția acestui exemplar de Dacia 1300 la RAR cu siguranță ne-a surprins plăcut, iar inspectorii sigur sunt de acord.

Modelele clasice, mai ales cele românești, au început să fie foarte apreciate printre colecționarii și pasionații români. Tot mai multe mașini au fost recondiționate și readuse la gloria de odinioară. Este un lucru foarte bun pentru istoria automobilului românesc, mai ales că aceste mașini vor fi păstrate, iar tinerii le vor putea admira și în anii ce urmează.

De obicei vedem recondiționări bine făcute, poate chiar restaurări minuțioase, dar exemplarul care s-a prezentat recent la Registrul Auto Român s-ar putea număra printre cele mai frumos restaurate Dacii din România.

Dacia 1300 în stare perfectă, o adevărată mașină a timpului

Fotografiile postate de Registrul Auto Român pe pagina sa oficială de Facebook ne arată unul dintre cele mai frumoase exemplare de Dacia 1300 pe care le-am văzut până acum. Caroseria inconfundabilă este finisată într-o nuanță de roșu aprins, iar ornamentele cromate sunt toate la locul lor și completează aspectul clasic al mașinii. Două proiectoare de culoare galbenă, montate pe bara din față, conferă mașinii un aspect tipic perioadei.

Am mai văzut Dacii 1300 foarte întreținute, dar modul în care arată partea inferioară este o adevărată performanță. Toate componentele arată impecabil, de parcă mașina a ieșit pe porțile fabricii. De la suspensie, la elementele de protecție, totul este în perfectă stare. Chiar dacă au trecut aproape 50 de la data fabricației, restaurarea acestui exemplar l-a dus într-o stare care probabil depășește finisajele originale, de fabrică.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar oamenii sunt foarte impresionați de acest proiect. „Exact ca scoasă din uzină. Am o oarecare invidie, recunosc”, spune un utilizator. Un alt comentariu a salutat starea impecabilă a mașinii și proprietarul pentru pasiunea sa: „Nici când a ieşit pe porțile fabricii nu arăta aşa de bine. Asta înseamnă pasiune şi dedicare! BRAVO celui care a restaurat-o într-un asemenea mod!”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide