Nicușor Dan anunță montarea a 40 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în București

Autor: Adrian Somai 31 mai 2023 Știri auto

Șoferii bucureșteni care conduc mașini electrice primesc o veste bună astăzi de la primarul Nicușor Dan, edilul anunțând aprobarea în Consiliul General al Municipiului București a regulamentului care prevede amplasarea unor stații noi de încărcare pentru modelele cu propulsie electrică. Mai exact, vor fi montate 40 de stații de încărcare noi pentru mașinile electrice, în mai multe zone ale Capitalei.

Infrastructura dedicată mașinilor electrice încă suferă destul de mult atât în București, cât și în restul țării. Desi autoritățile și-au propus să îi încurajeze pe șoferi să facă tranziția către mașinile cu zero emisii, mulți dintre ei se tem să își cumpere o astfel de mașină tocmai din cauza numărului foarte mic de stații de încărcare din țara noastră. Așadar, avem acum o veste importantă pentru mulți dintre șoferii de mașini electrice care își doreau să aibă la dispoziție mai multe stații de încărcare.

„Venim în sprijinul utilizatorilor de mașini electrice și al investitorilor și amplasăm 40 de stații de încărcare, pe baza regulamentului aprobat în ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București”, a transmis primarul printr-o postare pe Facebook.

Unde vor fi amplasate stațiile de încărcare în București

“Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, strada Ziduri-Moși, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani, Parc Herăstrău, Charles de Gaulle, Palatul de Justiție, Șoseaua Nordului”, mai aflăm cu această ocazie din postarea primarului Capitalei.

Regulamentul stabilește că lucrările pentru amplasarea staţiilor se pot executa fără autorizație de construire, doar în baza unui aviz, dacă nu afectează traficul. De asemenea, regulamentul mai stabilește și locurile unde nu pot fi amplasate staţiile de încărcare, ca de exemplu pe spaţiile verzi pe sau locurile de joacă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide