Nicușor Dan răspunde la întrebarea când se va scumpi, de fapt, transportul public din București?

Autor: Marius Vișan 21 mai 2021 Știri auto
Nicușor Dan răspunde la întrebarea când se va scumpi, de fapt, transportul public din București?

Nicușor Dan a precizat într-o conferință de presă ținută vineri, 21 mai, că o decizie privind majorarea tarifului STB ar putea fi luată doar după ce mijloacele de transport public vor fi curate și vor respecta orarul de circulație.

Pentru moment eu am două urgențe pe care le-am transmis societății de transport public. S-au făcut ceva progrese în fiecare dintre ele. Îmi doresc ca transportul public să fie mult mai curat decât am văzut până acum. Al doilea lucru pe care vreau să îl facem este ca orarul să fie respectat de către fiecare dintre autobuze, troleibuze și tramvaie”, spune Nicușor Dan.

Ce își doresc bucureștenii de la transportul public?

Primarul general al Capitalei a declarat că există progrese în acest sens și că este convins că bucureștenii își doresc să circule în mijloace curate, care să ajungă la timp.

„Eu cred că suntem aproape de aceste două lucruri pe care bucureștenii și le doresc – transportul public să fie curat și să vină la timp. După ce aceste lucruri vor fi realizate, putem discuta detalii. (…) Eu vreau să realizăm aceste două lucruri până în vară”, a conchis Nicușor Dan.

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a propus recent introducerea unui tarif de 3 lei pe oră pe mijloacele de transport în comun şi a unui abonament anual de cel mult 500 de lei.

”Atribuţiile cu modificarea tarifelor în momentul de faţă le are prin contractul de delegare Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transport Bucureşti-Ilfov (ADITBI). E adevărat, împreună cu colegii mei am gândit un model care să avantajeze utilizatorul frecvent al mijloacelor de transport în comun. La ce ne-am gândit? La faptul că trebui să promovăm abonamentele în defavoarea călătorilor ocazionali. Cetăţenii care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate prin calitatea transportului şi prin tarife care să îi avantajeze”, a anunțat Adrian Criţ.

Sursă: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură foto: Nicusor Dan / Live Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide