Nicușor Dan spune că taxa auto nu este o soluție pentru București. Ce propune edilul capitalei

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2022 Știri auto
Nicușor Dan spune că taxa auto nu este o soluție pentru București. Ce propune edilul capitalei

Nicușor Dan a declarat că introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie 2023 nu este o soluție pentru București, dar că vor fi extinse rețelele de parcări pentru care se va percepe taxă.

În prezent, o oră de parcare în zona centrală sau a marilor bulevarde costă 5 lei, informează Adevărul.ro.

Întrebat la Digi24, luni seară, de ce nu susține introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie, Nicușor Dan a explicat că aceasta nu este o soluție pentru București.

”Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administrației anterioare. Acum este o propunere formată de niște consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere. În opinia mea, nu este soluția pentru București. Soluția pentru București, în opinia mea și există un acord politic pe asta, este o taxare a parcării proporțională cu importanța locului public pe care se parchează și strategia noastră merge în direcția asta. Adică nu e normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străulești o parcare care e goală și după aceea pe toate străduțele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci evident că nimeni nu o să-și lase mașina la marginea orașului”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul nu a dorit să dezvăluie taxa pe care o are în vedere pentru parcarea proporțională în funcție de importanța locului.

”Asta se întâmplă peste tot, în orașele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, mai spune Nicușor Dan.

Primarul Bucureștiului a explicat că urmează să fie luată o decizie în privința prețului parcării

”Noi în momentul de față avem 2 tipuri de taxe de parcare. Avem, pe de o parte, parcările de reședință, care sunt în zonele rezidențiale, sunt administrate de primăriile de sector și avem parcările din zona centrală sau a marilor bulevarde, care sunt administrate de Primăria Municipiului București și în care știți că o oră de parcare costă în esență 5 lei. Ceea ce se ce se va întâmpla în viitorul apropiat este extinderea acestei rețele de parcări plătite. Nu spun că prețul va rămâne același, asta e o decizie pe care o s-o luăm”, a declarat Dan.

Edilul a explicat că decizia va fi luată în curând, numărul locurilor de parcare fiind suplimentat constant.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide