Nissan a prezentat în Japonia noua generație X-Trail. Când va ajunge SUV-ul în Europa?

Autor: Mihai Morcovescu 20 iul. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Nissan a lansat cea de-a patra generație X-Trail pe piața din Japonia. Versiunea niponă a SUV-ului este oferită exclusiv cu o singură motorizare electrificată, în variante cu tracțiune pe față sau tracțiune integrală e-4ORCE. Aceeași configurație este de așteptat să fie disponibilă și pe modelul care va fi lansat ulterior în Europa.

Noul X-Trail este construit pe acveeași platformă CMF-C utilizată și de Mitsubishi Outlander. Asta înseamnă că sistemul de propulsie hibrid este bazat pe un motor pe benzină de 1,5 litri, care lucrează în combinație cea mai recentă variantă a sistemului e-POWER.

Potrivit informațiilor publicate de niponi, ansamblul a primit îmbunătățiri în ceea ce privește puterea, finețea și zgomotul motorului termic.

Noul Nissan X-Trail va oferi 5 și 7 locuri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cei de la Nissan nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale grupului motopropulsor. În schimb, constructorul japonez anunță că unitatea termică nu este conectată la roți, ci are rol de generator pentru motoarele electrice.

În același timp, sistemul de tracțiune integrală e-4ORCE este același cu cel folosit de modelul electric Ariya. Acesta oferă performanțe superioare indiferent de condițiile de drum. Noul X-Trail dispune, totodată, de tehnologia e-Pedal Step, care aplică frânarea regenerativă atunci când șoferul eliberează pedala de accelerație.

Din punct de vedere estetic, cea de-a patra iterație Nissan X-Trail este foarte asemănător cu Nissan Rogue, model lansat în 2020 pe piața nord-americană. Noul X-Trail pentru Japonia vine cu un set de lumini frontale duble, o grilă cromată „V-Motion” și protecții din aluminiu pentru caroserie. De asemenea, clienții vor putea alege dintr-o paletă de 12 culori exterioare și vor avea la dispoziție cinci configurații „dual-tone”.

La interior, șoferul dispune de un instrumentar de bord complet digital de 12,3 inch cu două moduri de afișare și de un „Head-up Display” de 10,8 inch. Totodată, sistemul multimedia oferă un display tactil de 12,3 inch. Noul SUV nipon este disponibil în variante cu 5 și cu 7 locuri. Despre prima dintre acestea niponii spun că oferă cel mai mare portbagaj din segment.

A patra generație Nissan X-Trail va putea fi comandat în Japonia începând cu data de 25 iulie. Prețurile încep de la echivalentul a 22.700 euro și ajung până la aproximativ 32.000 de euro.

Sursa: Nissan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide