Noul Nissan X-Trail – Primele imagini cu SUV-ul cu șapte locuri

Autor: Elena Luchian 19 apr. 2021 Știri auto

Nissan a pregătit o schimbare radical de look și un implant de tehnologie de ultimă oră și pentru noul X-Trail. Cum arată acum SUV-ul cu șapte locuri al producătorului nipon?

GALERIE FOTO

Noua generație a lui Nissan X-Trail va primi limbajul de design prezentat odată cu lansarea noului crossover Juke, prezentat în 2019, și confirmat de noul Nissan Qashqai, dezvăluit anul trecut.

Modelul, aflat la cea de-a patra generație, primește o grilă revizuită și blocuri optice frontale noi , alcătuite din două segmente luminoase. Singurele imagini prezentate de Nissan nu arată decât partea frontală a mașinii. Dar e logic că și stopurile, și partea posterioară seamănă cu ceea ce știm de la Juke și Qashqai.

Japonezii au decis să păstreze configurația opțională cu șapte locuri. Ca și Qashqai, mașina va beneficia de prezentata tehnologiei E-Power. Compania a luat o decizie radicală în privința SUV-ului compact. A renunțat la motorizarea diesel și a primit sistem de propulsie mild hybrid. Rămâne de văzut dacă Nissan va aborda aceeași strategie cu noul său SUV cu șapte locuri.

Noul Nissan X-Trail, întăriri în ofensiva SUV-urilor

Nissan urmează tendințele pieței și propune o gamă nouă și modernă de SUV-uri. Pe lângă noile Juke, Qashqai și X-Trail, constructorul nipon trimite pe piață și SUV-ul electric Ariya.

Primul model cu gardă mare la sol și emisii zero de la Nissan vine în Europa în cinci versiuni. Cea de bază are un motor electric, care dezvoltă 215 cai putere. Bateria cu o capacitate de 63 kWh asigură o autonomie de până la 360 de kilometri.

Versiunea de top este Ariya Performance cu două motoare electrice, care dezvoltă 394 de cai putere și 600 Nm. Modelul cu tracțiune integrală propune o autonomie de până la 400 de kilometri.

Cea mai generoasă autonomie este trecută în contul lui Nissan Ariya cu bateria de 90 kWh și tracțiune spate: până la 500 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide