Nissan anunță 19 modele electrice noi până în 2030

Autor: Adrian Somai 27 feb. 2023 Știri auto

Nissan își concentrează atenția din ce în ce mai mult în direcția tranziției către un viitor electric, pe fondul unei cereri considerabile din partea clienților pentru vehiculele electrice și electrificate. Astfel, constructorul nipon anunță acum accelerarea programului de electrificare Nissan Ambition 2030, un plan extrem de ambițios adus în discuție încă din urmă cu doi ani.

Anunțat în 2021, programul Nissan Ambition 2030 prevedea lansarea a nu mai puțin de 23 de vehicule electrificate și a 15 vehicule complet electrice până la sfârșitul deceniului. În forma sa actualizată, potrivit celor de la Motor1, planul presupune introducerea a mai multor modele cu sisteme de propulsie hibride și alimentate cu baterii. Astfel, Nissan își propune să satisfacă nevoile piețelor individuale, pentru a îmbunătăți competitivitatea dezvoltării și a producției la nivel global.

În aceste condiții, oficialii Nissan vorbesc acum despre o gamă care va cuprinde nu mai puțin de 19 modele complet electrice și alte 27 de noi modele electrificate până în anul 2030. Pe plan european, Nissan își propune ca 98% din vânzările sale până în anul 2026 să fie reprezentate de modelele electrificate. Peste Ocean, Nissan vrea ca 40% din vânzările sale să fie reprezentate de modelele complet electrice până în anul 2030.

Investiții uriașe în direcția electrificării portofoliului

Deși cererea pentru mașini electrice este în creștere și pe piața auto din China, cei de la Nissan nu se așteaptă la o creștere spectaculoasă a vânzărilor din acest segment în următorii ani. Chiar și așa însă, Nissan își propune dezvoltarea unui model electric dedicat special clienților din China.

Nissan face parte, alături de Renault și Mitsubishi, din unul dintre cele mai mari grupuri auto din lume. Cele trei companii au anunțat în luna ianuarie a anului trecut că investesc 25 de miliarde de dolari în dezvoltarea și lansarea în comun a peste 35 de noi modele electrice până la sfârșitul deceniului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide