Nissan anunță că electricul Leaf nu va fi retras de pe piață

Autor: Adrian Somai 21 nov. 2022 Știri auto

Leaf este un nume important pentru Nissan, fiind modelul cu care constructorul japonez a început tranziția către electrificarea mărcii. În ciuda acestui lucru, în vară au apărut mai multe zvonuri conform cărora modelul cu zero emisii ar fi urmat să fie retras de pe piață.

Potrivit zvonurilor, Leaf ar fi urmat să nu mai primească o nouă generație. Totodată, se presupunea că Leaf va fi înlocuit în cele din urmă cu un crossover electric nou, acesta urmând să își facă debutul pe piață în 2025. Toate aceste zvonuri au apărut atunci când oficialii constructorului nipon au anunțat o simplificare a gamei.

Nissan Leaf și-a făcut debutul pe piață în 2010, modelul electric ajungând în prezent la cea de-a doua generație. În aproape 12 ani de existență, Leaf a fost comercializat în peste 580.000 de exemplare. În plus, primul model cu zero emisii al constructorului nipon s-a bucurat de un succes considerabil de-a lungul vremii, primind chiar premiul pentru “Mașina Anului în Europa” și “Mașina Anului în Lume” în urmă cu un deceniu.

“Leaf este aici ca să rămână”

În ciuda acestor zvonuri, un oficial al constructorului japonez susține că Nissan nu va renunța la modelul Leaf. Confirmarea în acest sens a venit chiar din partea directorului de marketing pe partea de modele electrice din cadrul Nissan, Aditya Jairaj, acesta susținând că Leaf nu va fi scos din gamă. Mai multe informații legate de acest subiect nu au fost oferite însă!

Totuși, cifrele de vânzări înregistrate de electricul Leaf în ultimii ani nu sunt chiar cele mai promițătoare pentru constructorul nipon, în special dacă le comparăm cu alte cifre raportate de alte modele electrice de pe piață. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în continuare și dacă o eventuală a treia generație a lui Leaf ar însemna și o transformare radicală a acestuia.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide