Nissan Concept 20-23 este un mic hot hatch electric foarte agresiv, care prefigurează noua generație Micra – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 sept. 2023 Știri auto

Nissan prezintă Concept 20-23, mașină cu care celebrează 20 de ani de Nissan Design Studio. Concept 20-23 este un hot hatch electric, cu un design foarte agresiv.

Cu ocazia aniversării de 20 de ani a Nissan Design Studio din Londra, producătorul japonez a prezentat Concept 20-23, un show car electric foarte agresiv desenat, pentru care designerii au avut mână liberă.

Designul este cât se poate de agresiv. Conceptul reprezintă o mașină de mici dimensiuni, posibil noua generație Nissan Micra, dar este o mașină mică pe steroizi. Nissan Concept 20-23 este inspirat din lumea motorsportului, în special din Formula E, serie în care Nissan concurează, dar și din lumea virtuală a curselor pe simulator. Conceptul a fost creat de către un grup de designeri tineri, care au avut ca sarcină să deseneze o mașină care să poată fi folosită cu ușurință pe străzile aglomerate ale capitalei Marii Britanii.

Acest lucru a generat un concept agresiv desenat, cu aripi foarte evazate, care ne aduc aminte de mașinile special construite pentru competiții. Vedem și bara frontală sculptată foarte agresiv, care înglobează o priză mare de aer. Deasupra acesteia sunt montat o bară luminoasă și semicercuri cu tehnologie LED.

Nissan Concept 20-23 pare scos dintr-un joc video

Pragurile ieșite mult în afară și care leagă aripile puternic evazate conferă mașinii un aspect musculos, iar jantele mari cu anvelope cu talon subțire amplifică aerul sportiv al conceptului. În partea din spate putem observa un difuzor generos, plus un spoiler de mari dimensiuni, montat pe plafon. Asemenea blocurilor optice față, și cele din spate mențin designul în formă de semicerc.

După cum putem vedea în imagini, conceptul are uși ce se deschid vertical, așa cum vedem pe modelele Lamborghini. Aici mai putem adăuga și oglinzi aerodinamice foarte mici, o priză de aer montată pe plafon și o grafică specială cu numărul 23 vopsită pe părțile laterale din spate ale conceptului.

La fel ca exteriorul, interiorul lui Nissan Concept 20-23 adoptă un design agresiv, dar destul de minimalist, în același timp. Primul element care iese în evidență este volanul desenat în forma unei manșe și care conține butoane pentru cele mai importante funcții ale mașinii. De asemenea, chiar dacă în imaginile oferite se observă destul de greu, conceptul primește două ecrane pentru instrumentarul digital și pentru sistemul multimedia. Habitaclul mașinii este completat de scaune sport de tip scoică, cu un sport lateral foarte pronunțat. Există chiar și o bară de protecție laterală, creată pentru protecția ocupanților.

Nissan Concept 20-23 este doar un exercițiu de design, deocamdată. Producătorul japonez nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic referitor la acest nou concept, știm doar că mașina are un tren de rulare complet electric. Totuși, am putea vedea o nouă generație Micra influențată de designul acestui concept.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide