Viitorul Nissan Micra va fi un model complet electric și își va face debutul în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 27 ian. 2022 Știri auto

Producătorul nipon de automobile Nissan a confirmat faptul că viitoarea generație a modelului Micra va fi complet electrică. Cu această ocazie, oficialii mărcii au publicat câteva imagini teaser cu viitorul „frate” mai mic cu zero emisii al actualelor Leaf și Ariya.

Deocamdată, numele noului supermini nu a fost dezvăluit. Dar, japonezii spun că vor renunța la actuala denumire Micra, care este folosită neîntrerupt din 1982.

Nissan Micra va fi produs în Franța

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din imagini se pot distinge luminile de zi sub forma unui inel cu LED, atât în față, cât și pe spate și emblema, care este iluminată. Profilul lateral al mașinii pare să aibă o linie ușor plonjată către spate ceea ce ne duce cu gândul la o configurație cu cinci uși.

Acest lucru va fi posibil datorită faptului că Micra electric va fi dezvoltat pe platforma modulară CMF-BEV a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Aceasta va reprezenta baza și pentru viitorul Renault 5 E-Tech.

Conform informațiilor publicate de L’Argus, această platformă este mai accesibilă, reducând costurile cu 33%. Totodată, consumul de energie va fi mai mic cu 10% comparativ cu arhitectura actualului model Renault Zoe. Se spune că viitorul Micra 100% electric  va primi o baterie capabilă să ofere o autonomie de până la 400 km.

Pentru a umple golul pe care îl va lăsa Micra cu motor termic, Nissan ar putea introduce în gama europeană micul SUV Kicks. Acesta este în prezent comercializat în Mexic și este mai puțin costisitor decât Nissan Juke.

Viitorul Nissan Micra electric ar urma să fie produs la uzina Renault din orașul francez Douai. Debutul oficial ar trebui să se producă în 2025.

Sursa: L’Argus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide