Nissan Leaf, probleme din cauza motoarelor electrice care se opresc în mers

Autor: Adrian Somai 20 iul. 2023 Știri auto

Nissan a anunțat inițierea unei noi campanii de rechemare în service a modelelor cu propulsie electrică Leaf. De vină ar fi problemele tehnice cu care se confruntă aceste modele, existând riscul ca motoarele electrice cu care sunt echipate să se oprească în mers. Totodată, specialiștii din curtea producătorului nipon vorbesc și despre riscul unei accelerări bruște în timpul mersului.

Campania de rechemare a modelelor Leaf în service este organizată la nivel global, deocamdată fiind vizate mai multe modele vândute în Europa, Statele Unite și Japonia. Potrivit InsideEVs, pe lângă electricul Leaf, și alte modele din gama constructorului japonez sunt vizate, printre acestea numărându-se Note, Serena, Kicks și Note Aura.

În total, Nissan va organiza un recall pentru 1.38 milioane de mașini. În afara modelului Leaf, toate celelalte patru modele menționate în rândurile anterioare sunt echipate cu unități de motorizare termice. Conducerea Nissan a luat decizia de a rechema în service aceste modele după ce au fost raportate mai multe incidente care vizau o accelerare bruscă a mașinii după ce sistemul de cruise control era dezactivat.

Scurt circuit la motoarele electrice ale modelelor Leaf

În cazul modelelor electrice Leaf lucrurile sunt și mai complicate, riscurile dovedindu-se a fi mai mari. Mai exact, au fost raportate incidente care indicau oprirea bruscă a motoarelor în timpul mersului. Potrivit primelor verificări, problema ar fi cauzată de un scurt circuit la motoarele electrice cu care sunt echipate aceste modele.

Electricul Nissan Leaf mai este vizat și de alte două campanii de rechemare în service organizate de cei de la Nissan. Una dintre ele este cauzată de probleme la sistemul de frânare, fiind descoperite unele scurgeri de lichid de frână cauzate de coroziunea conductelor. În ciuda acestor probleme tehnice însă, mașinile Nissan nu au fost implicate până acum în niciun fel de incident grav, viața șoferilor de la volanul modelelor producătorului nipon nefiind pusă în pericol în niciun moment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide