Nissan lucrează cu NASA pentru dezvoltarea maşinilor autonome

Autor: Iulian Dnistran 14 ian. 2015 Știri auto

Tot mai multe companii auto lucrează la maşini autonome, sau măcar la tehnologii care transformă maşinile de azi în vehicule care se pot conduce aproape singure. În acest context, Nissan a încheiat un parteneriat cu agenţia spaţială americană NASA pentru dezvoltarea de tehnologii care vor fi folosite la maşinile autonome din viitorul apropiat.

Cu alte cuvinte, Nissan o să ajungă foarte repede foarte departe în această nouă ramură a industriei auto, având în vedere că NASA a ajuns, totuşi, pe Lună.

Potrivit acordului dintre cele două entităţi, angajaţii de la centrul de cercetare Nissan din Silicon Valley, Statele Unite ale Americii vor lucra cu oamenii de la centrul de cercetare NASA Ames (care e localizat tot în Silicon Valley).

Pentru început, în cadrul noului parteneriat se va testa o flotă de vehicule electrice (Nissan Leaf) pentru a demonstra că sunt în stare să transporte marfă şi oameni în siguranţă fără să aibă un şofer la volan.

Totodată, în cadrul comunicatului oficial, Carlos Ghosn, CEO Nissan, a spus că marca pe care o conduce va începe să ofere tehnologii autonome pe modelele de serie încă din 2016. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide