Nissan Max-Out: un nou concept electric prezentat de compania niponă

Autor: Bogdan Bârliga 02 feb. 2023 Știri auto

Nissan are o nouă strategie de electrificare și compania japoneză a elaborat un plan ambițios pentru dezvoltarea unei noi generații de autoturisme bazate pe sisteme ecologice.

Cel mai nou concept se numește Max-Out și este un cabrio cu două locuri ce ar putea furniza o serie de elemente de design pentru viitoarele modele de serie.

Nissan Max-Out: un nou concept electric

Fără să ofere detalii tehnice Nissan a prezent un nou concept denumit Max-Out ce înglobează cele mai noi inovații ale companiei nipone.

Nissan susține că acest concept deschide un nou drum pentru design-ul companiei și va pune bazele viitoarelor modele electrice.

Conceptul a fost prezentat anterior sub formă virtuală, ca parte a viziunii Nissan Ambition 2030 anunțată în noiembrie 2021.

Max-Out prezintă un interior futurist cu un ecran imens ce înlocuiește practic tot bordul și cu un volan inspirat din domeniul aviației. Nu mai există comenzi fizice și mașina poate afișa o culoare similară atât în interior, cât și în exterior.

Tehnologia LED este dusă la extrem și din primele fotografii oficiale remarcăm folosirea acestora și pentru jantele conceptului.

În partea din spate Nissan Max-Out prezintă o integrare completă a stopurilor cu un efect 3D și pare aibă un ecran folosit pentru afișarea brand-ului.

Și viitorul Nissan Micra va fi un model complet electric

Producătorul nipon a confirmat faptul că viitoarea generație a modelului Micra va fi complet electrică. Cu această ocazie, oficialii mărcii au publicat câteva imagini teaser cu viitorul „frate” mai mic cu zero emisii al actualelor Leaf și Ariya.

Deocamdată, numele noului supermini nu a fost dezvăluit. Dar, japonezii spun că vor renunța la actuala denumire Micra, care este folosită neîntrerupt din 1982.

Din imagini se pot distinge luminile de zi sub forma unui inel cu LED, atât în față, cât și pe spate și emblema, care este iluminată. Profilul lateral al mașinii pare să aibă o linie ușor plonjată către spate ceea ce ne duce cu gândul la o configurație cu cinci uși.

Acest lucru va fi posibil datorită faptului că Micra electric va fi dezvoltat pe platforma modulară CMF-BEV a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Cel mai probabil viitorul Micra 100% electric va primi o baterie capabilă să ofere o autonomie de până la 400 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide