Nissan pregătește lansarea unui model echipat cu baterii cu stare solidă

Autor: Adrian Somai 12 feb. 2023 Știri auto

Nissan se pregătește intens pentru un nou pas în ceea ce privește electrificarea ofertei sale, în anii următori fiind programată lansarea unei noi generații de baterii litiu-ion. Nu este însă singurul obiectiv al constructorului nipon, ultimele informații arătând faptul că cei de la Nissan își propun lansarea pe piață a unui model echipat cu baterii cu stare solidă.

Constructorul japonez lucrează deja intens la dezvoltarea unei noi generații de baterii dedicate mașinilor electrice, fapt care duce Nissan mai aproape de realizarea unui nou țel. Și anume, dezvoltarea până în anul 2028 a unei baterii litiu-ion care nu utilizează deloc cobaltul.

Anul 2028 se dovedește a fi însă un prag important pentru cei de la Nissan, producătorul nipon propunandu-și încă un obiectiv la fel de îndrăzneț pentru acel an. Mai exact, ar fi vorba despre aducerea pe piață a unui vehicul echipat cu baterii cu stare solidă. Potrivit informațiilor oferite de cei de la Autocar, Nissan lucrează deja la acest proiect. Specialiștii japonezi își propun ca într-un final celulele acestui tip de acumulatori să aibă dimensiunea unui laptop.

Costuri de producție mai mici cu până la 50%

Există și un motiv pentru care cei de la Nissan își îndreaptă atenția către această nouă tehnologie, pe această temă oferind câteva declarații chiar David Moss, vice-președinte în cadrul Diviziei de Cercetare și Dezvoltare a Nissan Europa. Mai exact, Moss spune că bateriile cu stare solidă vor avea costuri de producție cu până la 50% mai mici în raport cu bateriile litiu-ion pe care le știm cu toții la momentul de față.

Nu numai atât însă, densitatea energiei ar putea fi dublată în cazul acestor baterii cu stare solidă. Astfel, timpii de încărcare a unei astfel de baterii vor fi de până la trei ori mai scurți. Așadar, avantaje importante pe care le-ar putea avea viitoarele modele electrice din gama Nissan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide