Noi modele ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi pe platforma CMF-B. Se pregătește și sistemul de 800 volți

Autor: Bogdan Bârliga 06 feb. 2023 Știri auto

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat un nou plan de colaborare și pe lângă modificările de natură financiară vom vedea în următori ani mai multe lansări comune de autoturisme.

Acest plan prezentat pe 6 februarie prevede o serie de proiecte operaționale în America Latină, India și în Europa.

Cum vor colabora în Europa cele trei companii din Alianță

În primul rând va exista o cooperare cu Renault Group și Mitsubishi va dezvolta noile modele ASX și Colt, bazate pe platforma CMF-B utilizată în prezent pentru Renault Captur și Renault Clio.

Pe piața vehiculelor utilitare, Renault va lansa în anul 2026 modelul FlexEVan, primul său vehicul care va beneficia de aplicarea tehnologiei Software-Defined Vehicle. Acest vehicul va fi produs și sub marca Nissan.

Viitorul vehicul electric compact al Nissan (model de segment B), bazat pe platforma CMF-BEV, urmează să fie produs în uzina ElectriCity a Renault Group, în Franța, începând din 2026.

Pentru gamele care urmează să fie lansate după anul 2026, Nissan și Renault Group vor studia posibilitățile de colaborare în cadrul viitoarei generații de vehicule electrice de segment C.

Pentru a garanta un timp de încărcare mai bun, Nissan și Renault vor continua să își pună în comun tehnologiile pentru modelele vândute în Europa, inclusiv utilizarea potențială a arhitecturii comune de 800 de volți.

Un nou pick-up produs în Argentina

Colaborarea în America Latină prevede pentru început realizarea unui nou pick-up dezvoltat de Renault Group și fabricat în comun cu Nissan în Argentina.

Renault va produce vehiculele pick-up în uzina din Cordoba (Argentina) pentru Renault Group și pentru marca Nissan, iar gama actuală de modele pick-up Nissan Frontier/Renault Alaskan va continua.

În Mexic, Nissan va produce un nou model pentru Renault Group. Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, un vehicul Renault va fi produs în Mexic.

Nissan și Renault vor comercializa două vehicule electrice comune în segmentul A, ambele bazate pe platforma CMF-AEV.

SUV nou pentru piața din India

Renault și Nissan vor colabora pentru proiecte de noi vehicule, printre care noi modele SUV, atât pentru piața indiană cât și pentru export. Totodată, va fi produs un nou model Nissan derivat din Renault Triber.

La fel ca în America Latină, Nissan și Renault Group vor lansa vehicule electrice comune în segmentul A.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide