Renault și Airbus vor colabora pentru dezvoltarea unei noi generații de baterii

Autor: Ionuț Vîlciu 01 dec. 2022 Știri auto

Renault și Airbus vor lucra împreună pentru a dezvolta o nouă generație de baterii pentru mașini și avioane.

Producătorul european de avioane Airbus a anunțat miercuri un parteneriat cu producătorul francez de automobile Renault, pentru a dezvolta o nouă generație de baterii electrice pentru mașini și avioane, conform Reuters.

Echipele de ingineri ale ambelor companii își vor uni forțele pentru a dezvolta tehnologii de stocare a energiei, unul dintre principalele obstacole pentru dezvoltarea vehiculelor electrice cu rază lungă de acțiune, a spus Airbus într-un comunicat.

Potrivit celor de la Renault, noul parteneriat va fi „complementar” alianței producătorului francez de automobile cu producătorul japonez Nissan. Ambele companii poartă discuții cu privire la viitorul alianței lor strategice, care se va concentra și pe vehiculele electrice.

„Este complementar cu ceea ce face Nissan în prezent”, a declarat un director al companiei pentru Reuters.

Parteneriatul dintre Renault și Airbus se va concentra pe optimizarea managementului energiei și pe îmbunătățirea greutății bateriei. Va studia, de asemenea, întregul ciclu de viață al bateriilor viitoare și va evalua amprenta lor de carbon.

Renault are în plan un viitor electric

La fel ca mulți alți producători, Renault se uită către un viitor electric. Electrificarea este cu atât mai importantă, mai ales de când Uniunea Europeană a anunțat că vânzarea de automobile noi cu motoare pe benzină sau motorină va fi interzisă începând cu anul 2035.

Renault are deja două noi modele electrice care vor intra în gamă alături de Megane E-Tech. Acestea vor fi reinterpretări ale faimoaselor modele clasice Renault 4 și 5.

Renault 5 va fi înlocuitorul lui Zoe și ar putea să coste chiar mai puțin decât acesta. Conform celor declarate de Renault, noul 5 ar putea avea o autonomie totală de aproximativ 400 de kilometri.

Pe lângă acesta urmează să fie lansată și o reinterpretare electrică a lui Renault 4, pentru care compania a dezvăluit deja un concept.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide