Nissan pregătește o tehnologie inovatoare pentru evitarea accidentelor rutiere (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 01 mai 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Nissan a anunțat că a demarat procesul de dezvoltare a unui nou sistem de siguranță. Este vorba despre o tehnologie inovatoare se numește „Ground Truth Perception” și îi va ajuta pe conducătorii auto să evite producerea de accidente rutiere.

Când va fi disponibilă noua tehnologie Nissan?

Noul sistem de siguranță la care lucrează inginerii Nissan folosește radare, senzori LIDAR și camere de înaltă performanță. Acestea utilizează informații foarte precise, în timp real referitoare la tot ceea ce se întâmplă în jurul automobilului.

Sistemul poate identifica forma obiectelor și distanța față de acestea, precum și structura zonei din jurul vehiculului cu un grad ridicat de precizie.

Practic, dacă detectează obstacole sau un pericol iminent, sistemul este capabil să efectueze automat manevre de evitare a coliziunilor. De asemenea, noua tehnologie poate detecta traficul aglomerat și diverse obstacole rutiere de la distanță și poate executa schimbarea benzii de rulare.

Totodată, poate oferi un sprijin sporit șoferilor în zonele în care nu sunt disponibile informații detaliate ale hărților.

Noua tehnologie a fost deja testată de inginerii de la Nissan pe un circuit din incinta unui centru de testare al companiei nipone. Reprezentanții constructorului din Yokohama spun că această nouă tehnologie reprezintă un pas uriaș în direcția dezvoltării mașinilor autonome.

În același timp, sistemul inovator va contribui la diminuarea considerabilă a numărului de accidente rutiere. Oficialii Nissan au anunțat că tehnologia lor va fi disponibilă pe toate modelele noi pe care le vor lansa după anul 2030.

Sursa: Nissan

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide