Nissan pregătește versiuni electrice pentru SUV-urile Juke, Qashqai și X-Trail

Autor: Ionuț Vîlciu 17 feb. 2023 Știri auto

Nissan pare că pregătește versiuni electrice pentru SUV-urile Juke, Qashqai și X-Trail. Producătorul nipon accelerează tranziția către mașinile electrice.

Nissan vrea să intre puternic pe piața vehiculelor electrice la de masă. Versiunile electrice ale lui Qashqai, Juke și X-Trail fiind pregătite pentru vânzare începând cu 2025, scrie Autocar.

Cele trei SUV-uri populare ale producătorului japonez vor primi versiuni electrice. Acest lucru va avea loc începând cu anul 2025 și marchează dorința lui Nissan de a face tranziția către o gamă de mașini electrice până în anul 2030.

De asemenea, brandul japonez speră că o alternativă electrică va impulsiona vânzările modelului X-Trail, care au scăzut cu 74% în Europa anul trecut, la doar 2.380 de unități. Acest lucru a dus numărul de exemplare X-Trail sub cel al electricei Nissan Ariya, care a vândut 3.182 de unități în anul de debut.

Nissan lucrează la o gamă electrificată

Se așteaptă ca toate cele trei mașini să fie construite pe varianta dedicată vehiculelor electrice a platformei Common Module Family (CMF) a grupului de mamă Renault-Nissan-Mitsubishi, care poate găzdui o gamă largă de forme ale caroseriei, lungimi a ampatamentului și dimensiuni ale bateriei. Utilizat pentru prima dată pe Nissan Ariya, CMF-EV stă acum și la baza Renault Mégane E-Tech Electric.

Versiunile electrice sunt așteptate ca înlocuitori pentru modelele din generația actuală și ar putea să sosească între 2025 și 2027. Un Juke cu propulsor electric ar trebui să apară mai întâi, apoi să fie urmat de celelalte două modele. Cu toate acestea, compania a sugerat că toate trei vor fi vândute împreună cu o variantă e-Power, cu tren de rulare hibrid.

Este de așteptat și ca aceste mașini să aibă acumulatori mai mari și mai eficienți decât cel oferit pe Nissan Ariya. Am putea chiar să vedem autonomii chiar mai mari de 500 km, așa cum oferă bateria de 90 kWh a actualului Ariya.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide