Noi detalii despre parteneriatul dintre Renault și Geely: grupul chinez participă cu nouă uzine

Autor: Bogdan Bârliga 30 mart. 2023 Știri auto

Compania de tip joint venture anunţată de Renault şi Geely în luna noiembrie a anului trecut va furniza motoare pe combustie și propulsoare cu tehnologie hibrid pentru gamele celor doi producători. La acest joint venture va participa și grupul Aramco prin preluarea unei participaţii minoritare.

Noul joint venture anunţat de Renault şi Geely se numește Horse, iar planurile inițiale prevăd o cifră de afaceri anuală de 15 miliarde de euro.

Capacitate anuală de producţie de peste cinci milioane de motoare

Noul joint venture anunţat de Renault şi Geely în anul 2022 va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto. Cei doi parteneri vor ca noul joint venture să ajungă la 19.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de 15 miliarde de euro. Noua companie ar urma să aibă o capacitate anuală de producţie de peste cinci milioane de motoare şi sisteme de transmisie şi pentru automobile cu ardere internă, hibride şi hibride de tip plug-in.

Renault a informat anul trecut că noua companie Horse va avea 17 fabrici, opt ale constructorului auto francez în America Latină, Europa şi Turcia, şi nouă ale Geely din China. Conform unor noi informații furnizate de europe.autonews.com grupul auto chinez Geely va include opt uzine din China şi una din Suedia. Aceasta este o fostă divizie specializată pe motoare pe combustie înfiinţată de Volvo Cars amplasată la Skovde. În acest joint venture vor fi incluse şi două centre de cercetare-dezvoltare (R&D) ale Geely-Aurobay, unul la Hangzhou Bay în China şi altul la Gothenburg în Suedia. Renault participă cu trei centre de cercetare-dezvoltare amplasate în Europa şi America de Sud.

Surse citate de Reuters au precizat că Geely va veni cu toate uzinele sale care produc motoare şi sisteme de transmisie la noul joint venture, dar nu şi cu uzinele care produc sisteme de propulsie electrice. Nici Renault nu va utiliza tehnologia pentru vehiculele electrice în acest parteneriat pentru că producătorul francez vrea să dezvolte noua divizie Ampere.

A doua cea mai valoroasă companie din lume investește în Horse

Aramco a anunțat că a semnat o scrisoare de intenție cu Renault Group și Geely privind participarea la noua companie de sisteme de propulsie cu emisii scăzute. Saudi Aramco are o capitalizare pe bursă de 1.800 miliarde dolari și este la acest moment a doua cea mai valoroasă companie din lume după Apple. Investiția Aramco va susține dezvoltarea companiei și va contribui la cercetarea și dezvoltarea unor soluții de combustibili sintetici și a unor tehnologii de nouă generație în domeniul propulsiei cu hidrogen. Este de așteptat ca Renault Group și Geely să-și mențină cote de participare egale în noua entitate independentă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide