Record mondial pentru Lamborghini. Cea mai mare paradă compusă din supercar-urile sale

Autor: Ionuț Vîlciu 03 mart. 2023 Știri auto

Lamborghini a doborât recordul mondial pentru cea mai mare paradă compusă din modelele sale. Adunarea a fost compusă din peste 250 de mașini.

Lamborghini a organizat recent un eveniment special pentru proprietari la Circuitul Suzuka din Japonia pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a mărcii. Cu această ocazie, producătorul italian a doborât un record mondial Guinness pentru „Cea mai mare paradă a mașinilor Lamborghini”.

Peste 280 de mașini, inclusiv modele actuale, clasice și modele în ediție limitată, s-au adunat la Circuitul Suzuka. Evenimentul a început cu o paradă în jurul pistei la care au participat peste 250 de modele, de la Miura la Countach LPI 800-4. Această paradă a fost recunoscută de Guinness World Records drept „Cea mai mare paradă a mașinilor Lamborghini”, un record pentru cele mai multe astfel de mașini conduse în același timp, în același loc: 251 de exemplare.

Lamborghini doboară un record cu ocazia aniversării a 60 de ani

„Anul acesta se împlinesc 60 de ani de când Lamborghini a fost înființat în 1963. Faptul că atât de multe Lamborghini, de la modele actuale la mașini clasice, s-au adunat la Circuitul Suzuka, de renume internațional, este dovada că marca noastră a atins emoțiile multor oameni de aici, în Japonia, de-a lungul istoriei sale lungi și este și astăzi atât de apreciat. De asemenea, este o imensă plăcere să asist la acest moment special de primire a unui record mondial Guinness într-un an important ca acesta”, a declarat Stephan Winkelmann, Președinte și CEO, Automobili Lamborghini.

O grupare spectaculoasă de mașini deținute de clienți a intrat și ea pe pistă. Acestea au inclus majoritatea modelelor actuale, inclusiv mai multe Huracan STO și Aventador SVJ. Lamborghini a adus și modelul special Huracan Sterrato, cu valențe off-road. Compania a expus un exemplar finisat în alb, cu accente roșii și negre.

Este un an important pentru companie, mai ales că succesorul lui Aventador urmează să fie dezvăluit pe parcursul acestui an. Supercar-ul va folosi un propulsor hibrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide