Noi detalii în cazul mașinii care a explodat la Arad

Autor: Marius Vișan 05 iun. 2021 Știri auto

Anchetatorii asasinatului din urmă cu o săptămână de la Arad, când Ioan Crişan a fost ucis în explozia maşinii sale, au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din autovehiculul omului de afaceri.

Una din mostrele ADN este a victimei, iar anchetatorii încearcă acum să identifice persoana căreia îi aparţine cea de-a doua mostră, în condiţiile în care aceasta nu figurează în baza de date a poliţiei, potrivit informaţiilor Digi24.

Oamenii legii aşteaptă şi finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a stabili tipul explozibil folosit. Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, poliţiştii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat

Identitatea omului de afaceri a fost confirmată la necropsia care arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer. Luni, 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crişan şi-a pierdut viaţa, în categoria omorului cu premeditare.

Cu cinzi zile înainte să moară în explozia maşinii, Ioan Crişan a mers la o vulcanizare unde a stat 15 – 20 de minute ca să schimbe două anvelope şi să schimba o roată de la maşina sa, un autoturism Mercesez-Benz.

Care este ipoteza asasinatului?

Potrivit anchetatorilor, una dintre ipotezele asasinatului este că acesta ar fi avut loc la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide