UPDATE | Asasinat șocant la Arad: Video cu momentul în care mașina unui om de afaceri a sărit în aer

Autor: George Cristea acum 1 an Știri auto

Un asasinat șocant s-a produs la Arad, unde mașina unui cunoscut om de afaceri local a sărit în aer. Potrivit martorilor, explozia s-a produs în această dimineață, în momentul în care șoferul a pornit mașina.

Intră în Galeria FOTO

Update: Video cu momentul exploziei mașinii omului de afaceri arădean Ion Crișan 

Camerele de supraveghere ale magazinului în fața căruia a avut loc asasinatul de la Arad au surprins momentul exploziei. Din imagini se vede cum Ion Crișan iese cu mașina din parcare mergând cu spatele. În momentul în care pune maneta cutiei de viteze în Drive, mașina explodează.

sursă video: Realitatea de Vrancea

O informație de ultimă oră arată că SRI participă la ancheta desfăşurată de Poliţia Română şi, împreună cu specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică realizează expertiza pirotehnică. Au fost prelevate probe care urmează a fi analizate în laborator pentru a se stabili ce tip de substanţe au fost folosite şi au facilitat aprinderea.

Știre inițială:

„În această dimineață, în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a anunțat IPJ Arad.

Conform sursei citate, „conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta”.

Asasinat șocant la Arad: Cine era omul de afaceri care a murit în explozie

Potrivit Aradon, care citează martori de la fața locului, victima asasinatului este cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan, tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului PNL Sergiu Bîlcea. Se pare ca omul de afaceri s-a urcat în mașina, după ora 7.00, după obișnuita sa cafea de dimineață la cafeneaua din zonă, iar când a pornit mașina aceasta a explodat.

Din filmarea făcută de unul dintre locatarii blocului se observă că mașina era în mișcare în momentul exploziei. Locul exploziei este marcat clar pe asfalt, în timp ce mașina a continuat să înainteze și a lovit bordura câțiva metri mai departe.

Potrivit Gandul.ro, Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Ioan Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, cu intenţia de a dezvolta pe viitor o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din unele ţări vestice, unde exporta şi somn african.

Ne este greu să găsim un incident similar în arhiva noastră. În afară de câteva mașini electrice care au explodat în timp ce se aflau la încărcat și de niște puști care au spart geamul unei mașini pentru a detona o petardă în interior, desigur. Lucrurile pot însă escalada și la nivelul din Rusia, unde atacatorii nu se mai fiesc să se ascundă și își urmăresc victimele cu Kalashnikovul pe străzi.
Comentarii
Inchide