Noi imagini cu Podul de la Brăila: autoritățile susțin că lucrările sunt aproape gata

Autor: Bogdan Bârliga 06 apr. 2023 Știri auto

Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila este în acest moment cel mai scump proiect de infrastructură din România. Ar fi trebuit să circulăm pe acest pod încă de anul trecut, dar au apărut mai multe probleme legate de autorizațiile de construire aferente drumurilor de legătură.

În ultima perioadă tot mai mulți politicieni prezintă stadiul lucrărilor la acest pod și se promite ferm că va fi inaugurat în această vară. Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. Lungimea drumului principal Brăila – Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin este de 4,328 kilometri.

Stadiul lucrărilor se poate vedea și într-un nou clip video unde apar primele operațiuni de turnare a stratului de asfalt pe tablierul podului peste Dunăre de la Brăila. În acest video surprins din dronă se pot vedea lucrările de turnare a asfaltului desfășurate pe un sens al acestui pod.

Al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii

Lucrările pe Drumul Expres Galaţi – Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar compania responsabilă de aceste lucrări a început turnarea covorului asfaltic. În zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila) a început turnarea covorului asfaltic pe primii 300 de metri. Această informație a fost anunţată luni seara de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook, dar oficialul a omis să precizeze că Podul de la Brăila trebuia să fie inaugurat anul trecut și se înaintează foarte greu cu drumurile de legătură.

Între timp la acest obiect a ajuns și preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac. Acesta a publicat pe contul personal de Facebook câteva fotografii cu stadiul lucrărilor de la podul suspendat. „Am mers în vizită pe şantierul celui mai mare proiect de infrastructură al României, Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul peste Dunăre este aproape gata. Asfaltarea podului este în plină desfăşurare, iar zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la termen. Odată încheiată această etapă, vor urma testele de rezistenţă şi finalizarea tuturor detaliilor la pod. Dacă totul se desfăşoară conform planului, deschiderea parţială a traficului ar putea avea loc curând. La final de an ar putea fi deschisă circulaţia şi pe restul drumului”, a scris Francisk Chiriac

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Facebook/Franisk Iulian Chiriac


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide