Noi imagini cu viitorul Peugeot E-3008. SUV-ul electric promite o autonomie de 700 KM

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iul. 2023 Știri auto

Peugeot a publicat un set nou de imagini cu viitorul SUV complet electric E-3008. Noul model promite până la 700 km de autonomie.

Peugeot ne oferă noi imagini cu noul SUV electric E-3008, un model construit pe o nouă platformă și care promite autonomii de până la 700 de kilometri cu o singură încărcare. Producătorul dezvălui faptul că mașina a intrat în fazele finale ale dezvoltării, înainte de lansarea care va avea loc în toamna acestui an.

Noul Peugeot E-3008 se numără printre cele două noi SUV-uri electrice pe care compania franceză le promitea la începutul acestui an, modele care vor fi lansate până în 2025. Noul E-3008 va fi construit pe platforma nouă a grupului Stellantis, numită STLA Medium, o platformă dezvoltată special pentru modelele electrice de dimensiuni compacte și medii ale grupului Stellantis.

Designul se aliniază în noua gamă Peugeot

La prima vedere, noul E-3008 pare că adoptă un design similar cu cel al lui Peugeot 408, având un profil de coupe, cu o lunetă aplecată, care ar trebui să contribuie la un coeficient aerodinamic mai bun.

De asemenea, jantele au un design interesant, asemănător cu cel întâlnit pe anterior menționatul Peugeot 408. Acestea au un design aerodinamic, cu un stil diferit față de cel cu care ne-am obișnuit până acum la mașinile noi.

Peugeot ne oferă și câteva imagini cu interiorul viitorului model electric, acolo unde putem vedea noua generație a sistemului i-Cockpit, cu un ecran panoramic de 21 de inch împărțit în două zone: una dedicată instrumentarului de bord digital și cealaltă pentru sistemul multimedia de la bordul mașinii. Pe consola centrală regăsim și un ecran tactil mai mic, care controlează funcțiile importante din habitaclu, iar sub acesta regăsim și câteva butoane sensibile la atingere.

Noul E-3008 va avea trei versiuni, dintre care una cu două motoare electrice, iar autonomia va ajunge până la 700 de kilometri. Totuși, producătorul nu a oferit date despre puterea motoarelor electrice, așa că mai trebuie să așteptăm până când puterile vor fi comunicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Peugeot


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide