Noi informații despre Xiaomi MS11. Sedanul electric cu un range de 800 de km

Autor: Marius Vișan 18 iul. 2023 Știri auto

Sedanul electric Xiaomi MS11 va primi o versiune cu autonomie mare ce are la bază o baterie de 101 kWh, oferind un range de 800 de km.

Site-ul carnewschina.com anunță că această baterie va suporta o încărcare de 800 de volți, însă greutatea ei este destul de mare.

Detalii despre bateria lui Xiaomi MS11

O fotografie cu bateria lui Xiaomi MS11 a apărut pe o rețea de socializare din China în urmă cu câteva zile. Fotografia spion a fost publicată inițial de contul Weibo MetaAuto. Ulterior, ea a fost ștearsă. Cu toate acestea, imagine a devenit imediat virală, așa că mulți au apucat să o salveze și să o redistribuie.

După cum putem vedea, bateria are un autocolant cu logo-ul Xiaomi pe ea. Conform inscripției, este vorba despre o baterie li-ion cu o capacitate de 101 kWh. Tensiunea sa ajunge la 726,7 V. În ceea ce privește capacitatea nominală, aceasta este de 139,0 Ah iar greutatea bateriei ajunge la 642 kg. Așadar, densitatea sa energetică este de 157 Wh/kg. Potrivit surselor media, această baterie este ternară (NMC).

Chinezii mai spun că versiunea cu autonomie extinsă a lui Xiaomi MS11 va fi echipată cu această baterie, ea ajungând la 800 km. Se pare că această autonomie va fi fezabilă doar pentru modelul RWD. În ceea ce privește cel cu tracțiune integrală, autonomia aceleiași baterii va ajunge la undeva între 600-650 km în ciclul CLTC (China Light Duty Vehicle Test Cycle).

Xiaomi MS11 se lansează în 2024

Xiaomi încearcă să devină o marcă importantă de vehicule electrice, cel puțin în China, chiar dacă alte companii din acest domeniu sunt cu mult înaintea sa, iar Xiaomi este criticată pentru că a ratat momentul în care a intrat în această industrie.

Xiaomi MS11 va ajunge pe piața chineză anul viitor. Compania vrea să producă mașini pe cont propriu. Cu toate acestea, Grupul BAIC îi va furniza unele piese. Vorbind despre prețul vehiculat, acesta va fi undeva între 36.400 – 49.000 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: carnewschina.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide