Noi versiuni pentru Ford Ranger. Fanii off-road vor fi încântați de noile variante Wildtrak X și Tremor – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 mart. 2023 Știri auto

Ford anunță noi versiuni pentru camioneta Ranger, cel mai vândut pick-up din Europa. Ranger primește două echipări focusate pe off-road, acestea se vor numi Wildtrak X și Tremor.

Ford a prezentat noile echipări Wildtrak X și Ranger Tremor, două versiuni cu performanțe crescute în teren accidentat ale celui mai bine vândut pick-up din Europa.

Pentru a menține Ranger în atenția publicului, în special în cea a pasionaților de off-road, Ford aduce în gamă versiunile Wildtrak X și Tremor. Ambele beneficiază de un șasiu revizuit și primesc amortizoare Bilstein în standard.

Ford Ranger Wildtrak X este bazat pe versiunea Wildtrak, de existentă, dar aduce o gradă la sol mai înaltă cu 26 de milimetri și un ecartament mai lat cu 30 de milimetri. Amortizoare Bilstein de înaltă performanță sunt sensibile la poziție și dozează forță de amortizare în orice scenariu pentru a îmbunătăți performanțele în teren accidentat. Sistemul de servodirecție a fost și el ajustat, iar scuturile de oțel de sub mașină oferă mai multă protecție în teren accidentat.

Ford Ranger primește și un design mai puternic

Din punct de vedere vizual Ranger Wildtrak X are un ecartament mai lat, protecții suplimentare sub mașină și o garda la sol mai mare în comparație cu actualul Wildtrak. Se diferențiază și mai mult cu ajutorul Asphalt Black, prin ornamentele pentru pasajele roții și prin bara de protecție spate. Farurile cu matrice LED sunt opționale, iar nivelul de echipare oferă lumini suplimentare integrate în grilă pentru o vizibilitate crescută. De asemenea, Wiltrak X vine cu jante negre de 17 inch din aliaj, îmbrăcate cu anvelope All-Terrain.

Propulsorul diesel EcoBlue de 2,0 litri echipează toate modelele Wildtrak X. Acesta produce 205 CP și 500 Nm cuplu motor maxim, fiind cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte. Un nou sistem de tracțiune integrală, oferit în dotarea de serie, este conceput pentru a oferi performanțe ridicate în condiții de drum vitrege.

Varianta Tremor dispune de un interior rezistent la mizerie

Noul Ranger Tremor se bazează pe versiunea Ranger XLT și utilizează aceeași configurație mecanică, sistem de tracțiune integrală și tehnologii regăsite la Wildtrak X. În dotarea standard, Tremor este echipat cu o bară sport tubulară, trepte laterale din aluminiu și două cârlige de remorcare frontale expuse, care pot fi accesate ușor pentru a tracta mașina la nevoie. Scaunele și podeaua oferite la Ranger Tremor sunt rezistente la apă și sunt ușor de curățat. Un pachet opțional de comutatoare precablate permite conexiunea la sistemul electric a diferitelor echipamente precum troliu, bare luminoase cu LED sau alte echipamente.

Atât Ranger Wildtrak X, cât și Tremor pot fi configurate cu noul sistem Flexible Rack de la Ford. Acesta permite transportarea obiectelor lungi deasupra plafonului, eliberând spațiul din benă. Sistemul Flexible Rack va fi disponibil ca opțiune și pentru versiunile Ranger Limited și Wildtrak, începând cu luna martie 2023.

În România, comenzile pentru ambele versiuni sunt deschise începând cu luna aprilie 2023, iar livrările vor debuta în al treilea trimestru din 2023.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide