Noile tarife de parcare din București intră în vigoare de la 1 martie

Autor: Adrian Somai 28 feb. 2023 Știri auto

Noile tarife de parcare din Capitală intră în vigoare începând de mâine, 1 martie, toate parcările din oraș administrate de muncipalitate urmând să aibă un tarif unic de 5 lei pentru fiecare oră. Astfel, tarifele diferențiate pe zone pentru parcarea în centrul orașului, în valoare de 2.5 sau 10 lei, vor fi eliminate. Decizia a fost luată la finalul anului trecut, Consiliul General al Municipiului București dandu-și acordul pentru această decizie în data de 22 decembrie, potrivit Hotnews.

Decizia administrației locale îi nemulțumește însă pe mulți bucureșteni, în special pe cei care obișnuiau să își parcheze mașina pe un loc de parcare nu tocmai central. Și asta dintr-un motiv extrem de simplu, prețul acestuia urmând să crească începând de mâine de la 2.5 la 5 lei. În același timp însă, parcările chiar din centrul orașului se vor ieftini, tarifele lor urmând să scadă de la 1 martie de la 10 la 5 lei.

Potrivit hotărârii adoptate în luna decembrie de CGMB, parcarea se va plăti începând de luni și până vineri, în intervalul orar 8 – 20. Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, tariful este unic și are o valoare de 5 lei pe oră.

Abonamente pentru mai multe categorii de persoane

Cei care își doresc un loc de parcare pe termen mai lung, pot apela la abonamentele puse la dispoziție de administrația locala. Astfel, pentru intervalul orar 8 – 20, este disponibil un abonament de 30 de lei pe zi, respectiv de 500 de lei pe lună, pentru persoanele fizice, juridice sau pentru instituții. Plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

În același timp însă, pentru riverani, tariful abonamentului se dovedește a fi mult mai mic: 50 de lei pe lună, respectiv 500 de lei pe an. Un asemenea abonament este disponibil exclusiv pentru persoanele fizice care își au domiciliul sau reședința adiacente parcajului. De asemenea, aceste persoane trebuie să aibă autoturisme care sunt înmatriculate în București sau care sunt utilizate în baza unor contracte de leasing. Aceste tarife pentru abonamente se achită anticipat. Atenție, pot fi alocate cel mult două abonamente pentru fiecare unitate locativă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide