Nonsens. Giratoriu pe un drum cu sens unic din Dolj. FOTO

Autor: ProMotor 23 feb. 2016 Știri auto

 


Tocmai ce am prezentat săptămâna trecută Primul sens giratoriu suspendat din România, un veritabil moment istoric, şi primim şi reversul medaliei, o gafă a autorităţilor din Dolj care şi-au dat acordul pentru construirea unui sens giratoriu pe o stradă cu sens unic, informează Evz.ro. Iar ca totul să fie perfect, în centrul giratoriului stă un felinar iluminat la rândul lui de patru reflectoare. 

„Acolo de fapt s-a facut o stradă cu două sensuri. Aceasta stradă denumită Barbu Stirbey (strada de langa parc), care are două  zone, prima zonă este cea cuprinsă între strada Victoriei şi sensul giratoriu menţionat în comentariu – zona din strada care are două sensuri şi parcări, iar a doua zonă cuprinsă între sensul giratoriu şi strada Mărăşeşti, zona din stradă care are un singur sens (sens unic). Delimitarea celor două zone de stradă s-a realizat prin sensul giratoriu, oferind totodată posibilitatea de intoarcere spre strada Victoriei a celor care parchează maşinile în zona parcului, iar pentru a doua zonă nu a existat posibilitatea executării străzii cu două sensuri, datorita  terenului care nu permite acest lucru (din acelaşi motiv nu a existat înainte stradă, fiind doar o fundatură)”, a explicat primarul Costel Pistritu pentru Evz.ro.

În ceea ce priveşte amplasarea felinarului şi a reflectoarelor, primărul Pistritu a declarat că proiectantul a pus felinarul ca design, să arate bine giratoriul.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide