Ce aduce nou SUV-ul 100% electric Skoda ENYAQ iV? Modelul poate fi comandat și în România

Autor: Marius Vișan 08 feb. 2021 Știri auto

SUV-ul 100% electric Skoda ENYAQ iV este primul model al producătorului ceh construit pe baza platformei MEB a Grupului Volkswagen. Aceasta combină tehnologiile inovatoare cu un limbaj de design progresist.

Sistemele de propulsie nu sunt singurele aspecte de sustenabilitate. La interiorul modelului ENYAQ iV este folosită pielea tăbăcită fără chimicale, ci cu un extract din frunze de măslin. Se face remarcată și tapițeria din lână naturală virgină și poliester din sticlele PET reciclate.

SUV-ul 100% electric are tapițerie din lână naturală virgină și poliester din sticlele PET reciclate

Lâna folosită este testată independent și certificată conform standardelor stricte definite de Woolmark Company. Tapițeria poartă eticheta Wool Blend Performance acordată produselor ce conțin între 30 și 49,9% lână virgină.

VIDEO

În funcție de dimensiunea bateriei, de trenul de rulare și versiunea modelului, clienții pot alege din până la cinci astfel de combinații inspirate din mediile de locuit.

Stiluri disponibile pentru Skoda ENYAQ iV

ENYAQ iV 50 oferă opțiunea Design Selection de intrare în gamă, numită Studio, la care forma urmează funcția, pentru a crea o ambianță curată, neîncărcată.

Începând cu ENYAQ iV 60, automobilul este echipat standard cu Design Selection Loft. Acesta reflectă stilul apartamentelor moderne. Opțiunile Design Selection Lounge și Suite sunt mai exclusive, oferind, de exemplu, tapițerie din piele sau finisaje Piano lucioase.

Cele două varianta RS Lounge și RS Suite pentru ENYAQ iV vRS sunt, desigur, deosebit de sportive. Pentru versiunile ulterioare ale modelului, SPORTLINE și L&K, sunt planificate și alte opțiuni Design Selection adiționale. Opțiunile Design Selection Lodge și ecoSuite sunt preferatele mele.

Noul ENYAQ iV poate fi personalizat în șase pași

După ce clientul a selectat mai întâi mărimea bateriei și motorul electric dorit, el poate alege opțiunea Design Selection preferată și culoarea automobilului, decorul cromat și jantele. Al patrulea pas constă apoi în alegerea dotărilor opționale.

Pasul cinci include diferite opțiuni separate disponibile pentru fiecare model ENYAQ iV, ca de pildă cârligul de remorcare, pompa de căldură și funcția de încărcare rapidă la 100 sau 125 kW.

Procedura de configurare va fi apoi încheiată cu opțiunea de extindere a garanției și cu pachetele de service pentru întreținere.

Modelul electric este fabricat la unitatea principală de producție Skoda, în Mlada Boleslav, Cehia, fiind astfel singurul model bazat pe platforma MEB ce este produs în afara Germaniei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide