Noua Alfa Romeo 33 Stradale este mașina ce a câștigat „Design Concept Award” la Concorso di Eleganza di Villa d’Este 2024

Autor: Promotor 28 mai 2024 Știri auto

Noua Alfa Romeo 33 Stradale este câștigătoarea premiului „Design Concept Award” cu ocazia ediției din 2024 a Concorso di Eleganza di Villa d’Este.

Alfa Romeo a participat la prestigiosul Concorso di Eleganza di Villa d’Este 2024 cu noua Alfa Romeo 33 Stradale, un concept inspirat de originala mașină sport a anilor 1960. Fabricat în doar 33 de unități exclusive, pentru 33 de fani ai mărcii, noul coupé cu două locuri este produs potrivit unui proces artizanal unic, la cele mai înalte standarde de calitate și cu o atenție deosebită la detalii.

Cu ocazia ediției din acest an a evenimentului „Concorso d’Eleganza Villa d’Este” – care, începând cu 1929, a încoronat cele mai frumoase mașini de epocă, precum și cele mai fascinante prototipuri începând cu anul 2022 – noua Alfa Romeo 33 Stradale a câștigat premiul „Design Concept Award”.

Alfa Romeo a câștigat pentru a cincea oară această distincție

Este pentru a cincea oară când un automobil Alfa Romeo primește acest premiu, modelele Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 și Alfa Romeo 4C Concept fiind cele care au obținut premiul mai înainte. Alfa Romeo este, de asemenea, singura marcă care a câștigat ambele premii principale ale evenimentului, ”Coppa d’Oro” și ”Design Concept Award”, în același an: în 2002, cu Alfa Romeo 6C 1750 și Alfa Romeo Brera, apoi din nou în 2012, cu Alfa Romeo 6C 1750 GS (seria 6, 1933) și Alfa Romeo 4C Concept.

În acest an, premiul a fost acordat noii 33 Stradale. Noua mașină construită în serie limitată este un descendent al Tipo 33, un nume important în automobilismul mondial și un simbol al anilor 1960, considerată și astăzi una dintre cele mai frumoase mașini din toate timpurile. Realizat în doar 33 de exemplare, noul coupé cu două locuri reunește elemente clasice cu tehnologii moderne.

Reinterpretarea faimosului model produs în anii ’60 este disponibil cu un motor V6, dar și într-o variantă complet electrică. Motorul termic V6 dezvoltă 620 CP, la fel ca în cazul lui Maserati MC20, mașină cu care Alfa Romeo 33 Stradale împarte o parte din componente, inclusiv elemente de șasiu. Puterea motorului este transmisă exclusiv roților spate prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte. De asemenea, mașina este dotată cu un diferențial cu alunecare limitată.

Alfa Romeo spune că versiunea electrică oferă peste 750 CP și o autonomie testată în regim WLTP de 450 km. Ambele mașini au o viteză maximă de 333 km/h și, conform celor comunicate de Alfa Romeo, și pot accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo



Comentarii
Inchide