Alfa Romeo 33 Stradale este noul supercar al mărcii italiene. Noul model are atât o versiune termică, cât și una electrică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 aug. 2023 Știri auto

Alfa Romeo a prezentat un nou supercar intitulat 33 Stradale. Omagiul adus modelului produs în anii ’60 are atât o versiune termică, cât și o variantă complet electrică.

Alfa Romeo a dezvăluit noul său supercar, model inspirat de faimoasa Alfa Romeo Tipo 33 și versiunea destinată drumurilor publice, 33 Stradale. Purtând același nume, reinterpretarea faimosului model produs în anii ’60 este disponibil cu un motor V6, dar și într-o variantă complet electrică.

Motorul termic V6 dezvoltă 620 CP, la fel ca în cazul lui Maserati MC20, mașină cu care Alfa Romeo 33 Stradale împarte o parte din componente, inclusiv elemente de șasiu. Puterea motorului este transmisă exclusiv roților spate prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj și 8 rapoarte. De asemenea, mașina este dotată cu un diferențial cu alunecare limitată. Cu toate că detaliile despre modelul electric sunt destul de limitate, Alfa Romeo spune că oferă peste 750 CP și o autonomie testată în regim WLTP de 450 km. Ambele mașini au o viteză maximă de 333 km/h și, conform celor comunicate de Alfa Romeo, pot accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

Designul noii Alfa Romeo 33 Stradale este impresionant

Produs de Alfa Romeo Centro Stile, noul 33 Stradale este inspirat de modelul istoric din 1967. Designul noului supercar este clar inspirat de legendarul model italian și aduce acel ADN în secolul XXI. Aspectul exterior vorbește de la sine, iar Jean-Philippe Imparato, CEO al mărcii Alfa Romeo declară:

„Cu noul 33 Stradale, am vrut să creăm ceva care să fie la înălțimea trecutului nostru, să servească brandul și să facem mândri fanii Alfisti. Un astfel de rezultat ar fi putut fi atins doar datorită expertizei, muncii asidue și pasiunii echipei noastre, cu sprijinul managementului care are ambiția clară de a contribui la scrierea unor capitole în viitorul mărcii, cu respectarea deplină a istoriei sale unice. Aceasta este prima mașină „fuoriserie” (construită la comandă) a mărcii din 1969 și promit că nu va fi ultima.”

Dinamică pe măsura aspectului

Noua Alfa Romeo este echipată cu suspensie cu braț dublu și un sistem de ridicare a punții față, pentru momentele în care trebuie să treci peste un obstacol mai mare. Cadrul H din aluminiu și monococa din fibră de carbon garantează rigiditate și o masă scăzută. Pentru a asigura un nivel ridicat de rigiditate și siguranță, structura acoperișului a fost realizată din fibră de carbon și aluminiu, cu uși tip fluture, care se deschid în sus, ceea ce garantează un efect spectaculos. Remele geamurilor sunt tot din fibra de carbon, iar luneta este confecționată din policarbonat.

Asemenea modelelor clasice pe care încearcă să le reproducă, noul 33 Stradale are origini din sportul cu motor. Această mașină a fost dezvoltată la Balocco Proving Grounds al Alfa Romeo din Italia, cu ajutorul pilotului de Formula 1 Valtteri Bottas.

Limitat la doar 33 de exemple, 33 Stradale a fost disponibil în variantele Tributo și Alfa Corse, pentru că toate au fost achiziționate. Cumpărătorilor li s-a oferit oportunitatea de a le personaliza până în cele mai mici detalii, iar asta înseamnă că nu vor fi două exemple exact identice. De producția fiecărui exemplar se vor ocupa constructorii de caroserii de la Carrozzeria Touring Superleggera. Alfa Romeo nu a comunicat cifre referitoare la prețurile pentru noul 33 Stradale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide